Съдът в Кралство Дания е одобрил молбата на българските власти

...
Съдът в Кралство Дания е одобрил молбата на българските власти
Коментари Харесай

Съдът в Дания позволи екстрадицията на Рангел Бизюрев

Съдът в Кралство Дания е одобрил молбата на българските управляващи за екстрадицията на Рангел Бизюрев, апетитен за физическия палач на Димитър Малинов от Цалапица. Това удостовери за TrafficNews окръжният прокурор на Пловдив Ваня Христева. „ Информацията за решението на датския съд е получена през днешния ден, само че то не е дефинитивно, защото може да бъде обжалвано на втора инстанция ”, разясни още Христева. Към момента няма информация дали на Бизюрев са повдигнати обвинявания в Дания за подправените документи, с които беше хванат.
Прочетете още
По-рано през днешния ден в Районен съд – Пловдив за следващ ден беше отсрочено делото срещи близнаците Динкови, които са с повдигнати обвинявания за персонално укривателство. Екстрадицията на Рангел Бизюрев и разпитът му в България са от извънредно огромно значение за хода на делото и разкриването на обективната истина към закононарушението. Според околните на Митко Динкови не са укриватели, а съучастници в убийството.

Следващата дата по делото против близнаците е 26 февруари, като дотогава се чака Бизюрев да бъде предаден на българските управляващи. Към момента Динкова остават в ареста до началото на процеса.

Днес юрист Званчева пожела те да бъдат пуснати с по-лека мярка за неотклонение, тъй като не са лица с социална заплаха. Тя добави, че не биха се укрили или направили друго закононарушение.

“Тази мярка за неотклонение се трансформира в принуда ”, сподели адвокатката.

Съдия Боян Кюртов обаче удостовери мярката за неотклонение “задържане под стража ” на двамата близнаци. Близките на Митко не престават да желаят и нов следствен опит. Това обаче зависи от показанията на обвинявания за убийството Рангел Бизюрев.

Магистратите обявиха, че идната дата е последна опция да се обезпечи разпитът на Бизюрев.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР