Съдът в Козенца осъди на 22 г. затвор Джузепе Андреа

...
Съдът в Козенца осъди на 22 г. затвор Джузепе Андреа
Коментари Харесай

Темида реши! Осъдиха на 22 г. затвор италианец, убил жена от Бяла Слатина в Калабрия

Съдът в Козенца осъди на 22 година затвор Джузепе Андреа Ренда за убийството на 55-годишната българка Анелия Димова от Бяла Слатина.
Припомняме, че тежкото закононарушение беше осъществено в нощта на 30 август 2020 година в Белведере Маритимо, Калабрия, а за него заяви организация BulNews.

Трупът на дамата беше открит в дома ѝ с лице, покрито с забрадка и с разрушен череп. Жертвата не е познавала нападателя си.
Прокурорът по делото беше изискал пожизнен затвор за 34-годишният мъж, само че съдът отсъди 22 година, тъй като това е оптималното наказване при развой по съкратена процедура. Аргументите за присъдата ще бъдат оповестени до 60 дни. Съдът реши още, че наказаният би трябвало да внесе предплатено 25 хил.евро за правосъдни разходи.
Ренда беше задържан на 19 септември 2020 година Срещу него имаше доста улики в дните след убийството. От фрагментите на видеокамерите покрай жилището на Димова се виждаше по какъв начин кола се приближава и стопира до него. След това от нея слиза мъж, който влиза в къщата в 2.07 часа през нощта, а излиза в 2.42 часа. През тези 35 мин. мъжът прави убийството, нанасяйки удари по главата на жертвата с бутилка уиски. От видеокадрите на външните камери се вижда и лика на мъжа. На идващия ден същият човек отива в локален магазин, продаващ и изкупуващ злато, и продава халката на Димова. Затова следователите бяха наведени на мисълта, че се е касаело за ликвидиране след обир. Бяха изчезнали чантата и мобилният телефон на дамата.
Димова живеела дълги години в крайбрежното градче в Калабрия, където беше убита.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР