Съдът в Бургас остави в ареста двамата молдовци, които обраха

...
Съдът в Бургас остави в ареста двамата молдовци, които обраха
Коментари Харесай

Оставиха в ареста двамата молдовци, задигнали от украинец 200 хил. лева в Св. Влас

Съдът в Бургас остави в ареста двамата молдовци, които обраха семейство украинци в Св. Влас. Извършителите са отмъкнали пари и бижута в изключително огромни размери, а през днешния ден съдът в Бургас ги остави в ареста.

52-годишният Владимир и 43-годишният Виталий влезнали въоръжени в жилището на фамилията. След като отмъкнали близо 200 000 лева в друга валута и бижута, избягали. Ден по-късно те са задържани от полицията.

Днес съдът в Бургас гледа мярката им за неотклонение. Прокуратурата и полицията дефинираха дейностите им като извънредно тайни.

Минути, откакто чуха решението на съда, молдовците, упрекнати в грабежа обявиха, че са почтени.

" Нас ни упрекват несправедливо за това закононарушение. Украинецът Виталий Чепишко е рисков нарушител. Ние знаем, че той не е индивидът, за който се показва. Той е наркобарон, той е доста рисков човек ".

Според проверяващите обаче, молдовците са влезнали с револвер в жилището на 48-годишния украинец в Свети Влас, където живее с жена си и 8-месечното си бебе, откакто се евакуирал от Николаев.

След почукване по вратата и на съветски език се оповестява, че от поддръжката на хотела желаят да правят някакви дейности, вратата се отваря и две лица, едното от които с здравна маска на лицето, нахлуват в стаята и превеждат в безпомощно положение, разбирайте вързани са ръцете на мъжа, след което настоятелно желаят да им се предадат парите и полезностите, които се намират в жилището, което под угрозата и заканите, които са отправени, е сторено, сподели ст. комисар Калоян Калоянов, шеф на ОД на МВР-Бургас.

Предмет на закононарушението, което е в изключително огромни размери е парична сума в размер на 65 00 евро, 10 000 лв., бижута от доблестен метал и скъпоценни камъни на стойност почти към 30 000 щатски $ и още една движимост - мобилен телефонен уред, който е закупен за близо 1 800 $ или общата стойност на предметите на похищението възлиза на към 197 000 лв., сподели Георги Чинев, началник на Окръжна прокуратура – Бургас.

Разследващите са открили, че молдовците са влезнали у нас през границата с Румъния на 2 април. След обира, на излизане от хотелския комплекс се преоблекли и отседнали на разнообразни места, тъй че да не бъдат хванати.

Според отбраната на обвинените не е потвърдено, че са имали оръжие.

Няма доказателства приложени, че има проектил и рикошет. Не са открити в стаята, където е стреляно. При автоматизиран револвер, хвърля гилзата. Къде е гилзата, къде е проектилът, който се е забил в стената, съобщи Тодор Недялков, юрист на обвинения Владимир.

Отказали са да дават пояснения и двамата обвинени. Все още не са изложили своята версия, сподели Виктор Паскалев, юрист на обвинения Виталий.

Има данни, че моя подзащитен се е познавал с потърпевшия, добави Тодор Недялков, юрист на обвинения Владимир.

Според проверяващите обирът е целеустремен, само че не са ясни аргументите. Съседи на обрания украинец не знаят да се е занимавал с противозаконни дейности.

Украинецът, дружно със фамилията си, към този момент живее на различен адрес. А обвинените могат да получат наказване " отнемане от независимост " до 20 година или пожизнен затвор.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР