Съдът в Берлин постанови, че столицата трябва да наложи забрана

...
Съдът в Берлин постанови, че столицата трябва да наложи забрана
Коментари Харесай

Забраниха движението на част от дизеловите коли в Берлин

Съдът в Берлин постанови, че столицата би трябвало да наложи възбрана върху придвижването на дизелови коли, чиито излъчвания на азотен оксид надвишават разрешените стойности. Решението е по дело, заведено от неправителствената организация за отбрана на околната среда DUH против федерална провинция Берлин.

 © Българска телеграфна агенция
Еколозите упорстваха да се понижи замърсяването на въздуха посредством възбрана на придвижването на коли, които покриват стандарта за нездравословни излъчвания Евро 4 от края на 2018 г, а на колите с Евро 5 - от септември 2019 година Най-новият стандарт е Евро 6.

Федералното немско държавно управление оповести предходната седмица проектите си за понижаване на нездравословните излъчвания от дизеловите коли, като изиска производителите да предложат на притежателите тласъци за замяна на старите с нови коли или корекции на компютрите им.

Този проект породи неодобрението на разнообразни организации за отбрана на околната среда и докара до отстъпки, направени насилствено от автомобилопроизводителите.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР