Съдът в Бамберг, Южна Германия, съобщи днес в началото на

...
Съдът в Бамберг, Южна Германия, съобщи днес в началото на
Коментари Харесай

Германски съд поиска информация за страничните ефекти от ваксината на АстраЗенека

Съдът в Бамберг, Южна Германия, заяви през днешния ден при започване на правосъдния развой, че желае експертно мнение по въпроса.

33-годишна германка съди производителя за обезщетение, прибавя Българска телеграфна агенция.

Тя е получила имунизацията " Ваксзеврия " (Vaxzevria) на компанията през март 2021 година и след това е получила тромбоза на чревните вени. Изпаднала е в кома и в последна сметка се е наложило да бъде отстранена част от червата ѝ.

Понастоящем Висшият регионален съд в Бамберг приема, че ищцата не би си сложила имунизацията, в случай че рискът от тромбоза на чревните вени е бил показан в информацията за продукта на производителя.

Експертното мнение служи за изясняване на това " дали представянето на профилираната информация е било належащо съгласно положението на научните знания към оня миг ".

Адвокатът на дамата, Фолкер Льошнер, дефинира решението на съда като частична победа. Той добави, че решението ще даде сигнал и за други случаи, че съдилищата не могат да вземат решение по този въпрос без експертно мнение.

Преди това регионалният съд в град Хоф отхвърли желае на дамата, защото тя не можа да откри нито недостатък на продукта, нито неточност в информацията по отношение на имунизацията.

Жената апелира решението.

Тя желае от " АстраЗенека " минимум 250 000 евро обезщетение за болежка и страдалчество, както и 17 200 евро за загуба на приходи и до 600 000 евро за бъдещо увреждане.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР