Съдът уважи внесено искане от прокуратурата за налагане на най-тежката

...
Съдът уважи внесено искане от прокуратурата за налагане на най-тежката
Коментари Харесай

Задържане под стража наложи Районен съд  - Варна на двама души, вижте защо!

Съдът почете импортирано искане от прокуратурата за налагане на най-тежката мярка за процесуална насила по отношение на 43-годишен мъж, притеглен като обвинен за обир. Спрямо него са предявени обвинявания, че на 5 юли т.год., в необятния център на Варна от преминаваща жена с приложимост на мощ е лишил златен синджир. Деянието е закононарушение по член 198, алинея 1 от Наказателен кодекс, наказуемо с отнемане от независимост от три до 10 години, оповестиха от пресслужбата на съда.

Съдът одобри, че от събраните доказателства може да се направи обосновано съмнение за авторството на  действието, както и че е налице действителна заплаха обвиненият да извърши друго закононарушение.                                          

Също мярка “задържане под стража " взе Районният съд  и във връзка с 26-годишен, притеглен като обвинен за кражба на колела и други непознати движимости, при изискванията на продължавано закононарушение. Деянието е осъществено  в интервала 7 – 8 юли т.г., посредством разрушение на загради, крепко направени за отбрана на парцел и посредством потребление на техническо средство.  Съдът счете, че са налице обосновано съмнение за извършителство на  инкриминираното действие, както и заплаха обвиненият да извърши закононарушение или да се укрие. 26-годишният обвинен е осъждан, като във връзка с него закононарушението, за което се води актуалното досъдебно произвеждане се явява осъществено в условия на рисков рецидив.        

3-дневен е срокът за обжалване на наложените ограничения. В случай на тъжби делата са планувани за разглеждане пред Окръжния съд за 15 юли.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР