Съдът уважи исканията на Окръжна прокуратура-Варна и определи най-тежката мярка

...
Съдът уважи исканията на Окръжна прокуратура-Варна и определи най-тежката мярка
Коментари Харесай

Разбиха организирана престъпна група, занимавала се с отглеждане на марихуана и разпространение на наркотици във Варна

Съдът почете настояванията на Окръжна прокуратура-Варна и дефинира най-тежката мярка за неотклонение – „ задържане под стража “, за членовете на проведена незаконна група, занимавала се с развъждане на растения от рода на конопа, както и разпространяване на високорискови наркотични субстанции, чиято активност бе прекратена на 16 ноември 2022 година.

Организаторът и началник на групата дружно с трима от членовете й остават в ареста, а един от участниците в нея беше оставен под „ домакински арест “. Наблюдаващият делото прокурор ще внесе митинг против определението на съда в законоустановения период. Двама ще бъдат освободени против парична гаранция във високи размери.

Седмината участници в проведената незаконна група, привлечени към наказателна отговорност, имат възбрана да напущат рамките на България.

Дейността на групата беше прекратена след реализация под управлението и надзора на Окръжна прокуратура-Варна, осъществена от чиновници на Групово дело „ Борба с проведената престъпност “ от отдел „ Североизточен “ и секторите БОП в Русе, Плевен и Бургас. Извършени бяха претърсвания на разнообразни адреси – във Варна, в село Аврен, в село Константиново. Установени бяха общо 12 оранжерии, оборудвани за развъждане на растения от рода на конопа.

При процесуалните дейности са конфискувани 1014 растения в друг етап на напредък, палатки, вентилатори, отоплителни съоръжения и други съоръжения, предопределени за осъществяването на незаконната активност. Иззети са също 2963,73 грама суха тревиста маса и 14,3 грама хашиш, четири леки автомобила, голям брой мобилни телефони и сим-карти, както и забележителна сума пари в лв. и евро – 60 390 лв. и 3790 евро.

Работата по доказване и документиране на незаконната активност на проведената група продължава под управлението и надзора на прокурор от Окръжна прокуратура – Варна. Определенията на съда подлежат на митинг и обжалване пред Апелативния съд в града.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР