Съдът уважи искането на Районна прокуратура – Благоевград за определяне

...
Съдът уважи искането на Районна прокуратура – Благоевград за определяне
Коментари Харесай

Оставиха в ареста обвинения за палежа на Купола в Благоевград, имало опасност да се укрие

Съдът почете настояването на Районна прокуратура – Благоевград за установяване на мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на О.С. (Орлин Соколов, бел. ред.), притеглен към наказателна отговорност за осъществено от него закононарушение по член 330, алинея 1 от Наказателен кодекс, оповестяват от прокуратурата.

Досъдебното произвеждане по случая е почнало по сигнал за пожар в гр. Благоевград.

В хода на следствието е открито, че към 06,25 ч. на 05.09.2021 година, на ул. „ Арсени Костенцев “ в гр. Благоевград, бил провокиран палеж. Огънят се популяризирал върху друга постройка на пл. „ Георги Измирлиев “.

По първични данни пожарът е провокиран посредством потребление на запалителна течност и средство, годно да възпроизведе искра. Запалителната течност, съдържаща се в бутилка, била разлята върху електрическо табло, инсталирано на външната страна на входа на заведение, и възпламенена.

В една от запалените здания се помещавали заведения и магазини, а в другата - банков офис, дискотека и магазин. Вследствие на огъня са били нанесени вреди със забележителна стойност – за над 9100 лв.. Изгорели са инвентар, артикули, съоръжение и друго имущество, които са в развой на определяне.

Проведени са разпити на голям брой очевидци.

Извършителят на закононарушението е открит и арестуван - 43-годишният О.С.

В правосъдното съвещание за установяване на мярка за неотклонение по отношение на обвинения съдът одобри доводите на прокурора от Районна прокуратура – Благоевград, че е налице обосновано съмнение за авторството на действието. Съществува действителна заплаха О.С. да извърши закононарушение и да се укрие.

Защитата на обвинения е обжалвала определението на първоинстанционния съд по отношение на мярката му за неотклонение „ задържане под стража “. На 16.09.2021 година следва изговаряне на Окръжен съд – Благоевград.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР