Съдът уважи искането на Районна прокуратура – Елин Пелин за

...
Съдът уважи искането на Районна прокуратура – Елин Пелин за
Коментари Харесай

Още двама от арестуваните за детска порнография остават в ареста

Съдът почете настояването на Районна прокуратура – Елин Пелин за взимане на ограничения за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на двама обвинени за разпространяването на нецензурен материали с деца.

В хода на досъдебното произвеждане са събрани доказателства за това, че в жилище в с. Нови Хан, община Елин Пелин, обвинените са разпространявали до безграничен кръг консуматори на интернет нецензурен материали - клипове и фотоси, за основаването на които са употребявани лица с неустановена идентичност, очевидно изглеждащи като ненавършили 18-годишна възраст.

За задачата един от обвиненият употребявал портативен компютър и мобилен телефон, чрез конфигурирани стратегии – Bit Torrent клиенти, и посредством профил в е-поща. Неговият брат – другият обвинени, правил незаконното действие посредством мобилен телефон и програмата за продан на незабавни известия Telegram.

По делото са осъществени оглед на местопроизшествието, претърсвания и изземвания на материални доказателства, направена е компютърно-техническа експертиза, разпитани са очевидци. Установени са голям брой мултимедийни файлове и файлове с нецензурен изображения на малолетни и малолетни лица. Открити са конфигурирани приложения, употребявани за тяхното разпространяване до други лица.

Съдът одобри доводите на Районна прокуратура – Елин Пелин за съществуване на обосновано съмнение за авторството на незаконното действие. Съществува действителна заплаха обвинените да извършат закононарушение, да осуетят разкриването на обективната истина по делото и да се укрият.

Обвиняемите са арестувани на 18.11.2022 година в границите на огромна интервенция за откриване на мрежа за разпространяването на нецензурен материали, за основаването на които са употребявани лица, ненавършили 18-годишна възраст. Тя се организира в няколко града в страната с присъединяване на Прокуратурата на Република България, Националната следствена работа и Главна дирекция „ Борба с проведена престъпност “ на Министерство на вътрешните работи.

По-рано през днешния ден стана ясно, че по искане на Районните прокуратури в Стара Загора и Девня, на двама от мъжете към този момент са наложени най-тежките ограничения за неотклонение „ задържане под стража “.

Разследването продължава под управлението на прокуратурата.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР