Съдът уважи искането на Окръжната прокуратура в Шумен за привлечен

...
Съдът уважи искането на Окръжната прокуратура в Шумен за привлечен
Коментари Харесай

Съдът изпрати мъжа, убил баща си в шуменското с. Зайчино ореше, за изследване в психиатрично заведение

Съдът почете настояването на Окръжната прокуратура в Шумен за притеглен към наказателна отговорност за убийството на татко си мъж да бъде настанен за проучване в психиатрично заведение за 30 дни. Това оповестиха от пресцентъра на Апелативната прокуратура във Варна.

Оттам прецизираха, че този интервал може да бъде еднократно продължен и подсъдимият да остане в профилираното болнично заведение общо 60 дни, съобщи Българска телеграфна агенция.

По данни на правосъдната институция, закононарушението е осъществено на 24 октомври. Жертва на тежкото престъпно действие е 71-годишен мъж, който живеел в село покрай Нови пазар. Тялото му бе открито в една от стаите на парцела от чиновници на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи, които били изпратени на адреса по молба на брачната половинка на убития.

Извършеният оглед посочил, че гибелта на мъжа е настъпила вследствие на умишлени дейности. По случая неотложно е стартирано следствие. От събраните доказателства станало ясно, че 35-годишният наследник на жертвата има съпричастност към убийството. С.Р. е притеглен като обвинен и бе арестуван за период до 72 часа.

Прокуратурата изиска от съда характерната мярка за процесуална насила, защото има данни, че той страда от психологични разстройства, прецизираха от пресцентъра на Апелативната прокуратура във Варна.

Оттам допълват, че работата по формираното досъдебно произвеждане продължава под управлението и надзора на Окръжната прокуратура в Шумен.

35-годишният мъж е умъртвил татко си с особена свирепост в с. Зайчино ореше.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР