Съдът спря събарянето на Паметника на Съветската армия в София.

...
Съдът спря събарянето на Паметника на Съветската армия в София.
Коментари Харесай

Съдът спря събарянето на Паметника на Съветската армия

Съдът спря събарянето на Паметника на Съветската войска в София. Административният съд разпореди през вчерашния ден да бъдат прекъснати абсолютно дейностите по демонтажа, които не се правят в осъществяване на показан административен акт или на закона.
Като претекстове съдът показва, че не е показан административен акт, нито контракти, от които да излиза наяве какво следва да стане с фигурите след демонтажа, къде ще бъдат откарани, по какъв начин би трябвало да се съхраняват, ще се предприеме ли реституция на паметника. Не е ясно и каква част от отпуснатите средства ще се отделят за демонтажа, каква част за предпазване и защита и каква за реставрацията и последващото монтиране на паметника, кои длъжностни лица следва да упражняват надзор по тези действия.
Представените доказателства не откриват дейностите да се основават на закона или на административен акт, нито да целят опазване и отбрана на движимостта - частна държавна благосъстоятелност, показват още магистратите. Разпореждането може да се апелира в тридневен период, само че то предстои на неотложно осъществяване от органите на полицията.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР