Съдът спря делото за 300 000 лева обезщетение, предявено от

...
Съдът спря делото за 300 000 лева обезщетение, предявено от
Коментари Харесай

Без обезщетение за семейството на убитата от кучета жена в Долна Оряховица

Съдът спря делото за 300 000 лв. обезщетение, предявено от родителите на раздраната от глутница кучета жена в Долна Оряховица, оповестява БНР.

Решението е на Районния съд в Долна Оряховица.

Искът на роднините е против общинската болница в Горна Оряховица, където дамата е работела като санитарка, защото Националният застрахователен институт признава случая за трудова акцидент.

Заведено е и още едно дело за 200 000 лв. обезщетение за малолетното дете на 40-годишната жена.

Днес в правосъдната зала стана ясно, че управлението на болничното заведение е завело дело в Административния съд във Велико Търново, с което се апелира решението на Национален осигурителен институт случаят да бъде приет като трудова акцидент. Тъй като резултатът от това административно дело би повлиял върху изхода на гражданското дело за компенсацията за родителите на починалата жена, съдът спря гражданското дело.

Адвокатът на роднините на убитата Светослав Илиев изрази сериозна изненада, защото по негови думи шефът на болничното заведение и юристът, който я съставлява, неведнъж са заявили, че признават случилото се за трудова акцидент.

Пред Общинския съвет в Горна Оряховица през лятото на предходната година шефът на болничното заведение обществено съобщи, че решението на Национален осигурителен институт не е обжалвано, тъй като законът е безапелационен. Адвокатът на болничното заведение Касим Местан обаче разясни, че в този момент са открити нови обстоятелства и условия и е заведено дело.

Очаква се след две седмици да бъде спряно и делото и по желае за 200 000 лева обезщетение за детето на убитата санитарка.

Висящо остава наказателното дело във Великотърновски областен съд против гледача на кучетата, раздрали дамата. Чакат се резултати от ДНК експертизи.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР