Съдът ще реши. Г-жа Манолова има съвсем различна битка и

...
Съдът ще реши. Г-жа Манолова има съвсем различна битка и
Коментари Харесай

Фандъкова не подкрепи изрично повелята на Борисов да няма кмет на ГЕРБ с над 3 мандата

Съдът ще реши. Г-жа Манолова има напълно друга борба и цели, води борбата на национално равнище. Така новият-стар кмет на София Йорданка Фандъкова разяснява опцията локалните избори за столицата да бъдат касирани.
Постоянно се подменяше диалога за концепциите на града с други цели, повтори за следващ път Фандъкова какво стана съгласно нея на локалните избори и акцентира, че задължението ѝ към София е доста огромен.
На въпрос на Българска национална телевизия дали поддръжката за Фандъкова е задоволителна, с цел да се усеща мощна, тя не отговори непосредствено, а се впусна в пояснения какво желали хората в София – да имат къде да вървят децата им на детска градина, по какъв начин да се придвижват в града. Фандъкова не разяснява категорично и дали това е последният ѝ мандат, откакто министър председателят Бойко Борисов разгласи по какъв начин към този момент ГЕРБ няма да издига претенденти, които са имали повече от 3 мандата. Предстои работа, сбита беше кметицата.
Фандъкова сподели и, че ще има нови ресори в управническата конструкция – настрана превоз, и настрана строителство в смисъл на вложения. Ще има и нов сектор – цифровизация, който ще бъде управляван от Влади Данаилов, досегашният началник на Общинската организация по приватизация.
Що се отнася до Общинския съвет, Фандъкова съобщи, че се е срещнала с всички и оставала с протегната ръка. " Заявих ясно, че няма да позволи безпринципни ангажименти. Няма да да позволи да ми бъдат извивани ръцете – от време на време сложната поддръжка е по-важна ", добави тя. " Надявам се на партиите вдясно ", посочи кметицата, която категорично уточни, че в някои браншове ГЕРБ и " Демократична България " имали безспорни съвпадения в концепциите.
По тематиката " Борис Бонев ", Фандъкова посочи, че гласуването на съветниците е скрито и не може да каже дали Бонев е подкрепил Елен Герджиков за нов мандат като ръководител на Общинския съвет. „ Сигурна съм, че те (бел. ред. – " Спаси София " ) ще продължат да са най-големите критици ”, сподели Фандъкова и изясни, че от време на време вижданията ще съответстват.
До края на годината щяла да проработи мониторинговата система за чистотата на въздуха, увери кметицата, която заобиколи тематиката " зелен билет " с думите, че било по-важно удобството и да се работи за затваряне на части от София за " замърсяващите коли " в дни с доста замърсен въздух. " Купихме тези уреди, които могат да се употребяват за мереното на замърсяването, тъй като в действителност една дребна част от колите способстват доста за замърсяването ", изясни Фандъкова. " Залагаме увеличение на миенето на улиците и информиране на хората ", сподели още Фандъкова по отношение на новия бюджет на София.
Днес ще внеса първия пакет за законодателни промени за така наречен общежития и ателиета, които се продават като жилищни здания, въпреки че статутът в действителност не е подобен. " Да се затворят тези малки врати, да няма такава опция - това ще разреши опазване на зелените площи, да няма взаимни отстъпки с паркоместата ", сподели Фандъкова и увери, че районният министър Петя Аврамова утвърждава концепцията и ще има бързо сформиране на работна група за изглаждане на измененията.
" Имам уверението, че би трябвало до края на годината първият подетап за третия лъч на метрото да бъде завършен ", съобщи за край кметицата. Какво споделят непосредствено виновните за метрото - припомнете си в този материал!
Агитация след разрешеното време

Според публични данни, има открити малко под 1000 непремахнати плаката в София. Най-много са те на " Атака " - 358, основно в регион " Студентски ", на второ място е Българска социалистическа партия, със 184 плаката. ГЕРБ има 32 открити плаката, най-вече в регион " Витоша ", където областен кмет стана Теодор Петков - още веднъж, а той се замеси в " Апартаментгейт " - припомнете си в този материал! Глобите са от 1000 до 5000 лв., само че зависи от броя плакати и брошури. Ще има обаче толеранс от още седмица за махане на плакати, като това ще повлияе на налагането на санкции. " Освен неприятности, плакатната пропаганда нищо не носи ", декларират от виновния орган.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР