„Съдът ще каже коя е точната версия на инцидента. За

...
„Съдът ще каже коя е точната версия на инцидента. За
Коментари Харесай

К. Кръстев: Не ми се вярва жп стрелката да е причинила трагедията в Хитрино

„ Съдът ще каже коя е точната версия на случая. За мен високата скорост е една от аргументите за случилото се, евентуално е да има и щета в стрелката, само че предвид на това по какъв начин са дерайлириали вагоните, не ми се има вяра да се е случило”. Това сподели пред "Нова телевизия " някогашният министър на превоза Кристиан Кръстев.

По думите му вагон от композицията е бил от Румъния и е създаден през 1971 година. В България се движат и по-стари вагони, само че те се реновират, посочи Кръстев. Добре е да се направи инспекция на въпросната компания, от която са наети вагоните, предложи той.

Бившият министър призна, че има какво да се направи по жп инфраструктура, само че „ да не забравяме, че в последните 10 години се усвоиха много средства. Докато в БДЖ има промени, в НКЖИ това не е на дневен ред”.

Кръстев предлага да се понижи скоростта при прекосяване през обитаеми места.

Припомняме, че съгласно нова експертиза, направена по поръчка на "Булмаркет ", не високата скорост, а незаключена стрелка на релсовия път е причина за нещастието в Хитрино. От прокуратурата пък дадоха отговор, че тази версия към този момент е била прегледана и отхвърлена.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР