Съдът реши, че няма основание за задържана на бащата и

...
Съдът реши, че няма основание за задържана на бащата и
Коментари Харесай

Адвокатът на Дунавски, който забърка мелето в Ихтиман, обясни на какво се крепи защитта му

Съдът реши, че няма съображение за арестувана на бащата и сина, които прокуратурата твъри, че са нападнали служителите на реда в Ихтиман. Съдът реши да освободи бащата и да задържи господин Дунавски. Това съобщи в предаването „ ОЩе от деня “ Димитър Марковски, юрист на арестуваните за мелето в Ихтиман роми. „ Поведението на моите клиенти е дискусионно. Факт е, че има телесни пострадвания по служителите на реда. Факт е, че има навалица, която се е събрала. Губи се в цялата нишка това, че има разпитани хора единствено от едната страна – полицейските чиновници. Не може да пренебрегваме и сложим под общ знаменател ромската общественост “, сподели Марковски.

„ Версията на моите клиенти е такава, че техният непосредствен господин Дунавски е потърсил помощ за това, че можело да пострада при неговото задържане “, изясни той по отношение на това по какъв начин се е събрала тълпата, нападнали чиновниците на реда. Шофьорът на джипа се тормозил от полицейско принуждение, тъй като, по думите на Марковски, „ в Ихтиман имало предишни сходни случаи “.

„ Затова в паническия си бяг от полицията с джип, над 10-годишен джип „ Мерцедес “, обезпокоен и от това, че няма брошура, се е стигнало до това негово деяние “, разяснява юристът държанието на останалия в ареста ром.

„ Тук е основният миг на целия случай – да се види какви дейности са били подхванати от чиновниците “, добави юристът. Дунавски го било „ боязън от непозволени дейности “.

Илия Кузманов от Синдикалната федерация на чиновниците в Министерство на вътрешните работи (СФСМВР) разяснява зачестилите случаи с принуждение против полици: „ Това са единствено част от случаите, в медиите излизат единствено по-ярките от тях “.

По думите му, той не би споделил, че това е еждневие и не би желал фокусът да е ромската общественост, тъй като това се прави от българи.

„ Американската процедура е една, българската реалност е друго “, съобщи Кузманов.



„ При 60 индивида против теб се изисква едно изключително самообладание да не ползваш оръжие. Трбява да благодарим на сътрудниците, че, с риск да получат пострадване, не са употребявали оръжие “, сподели още той.

„ Ако се употребява оръжие, ще бъде доста неприятно за цялата страна. Това ще покаже едно доста ниско равнище “, добави той.

„ За мен сътрудниците са работили напълно обикновено, даже меко “, разяснява представителят на полицейския профсъюз.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР