„Съдът реши, че Бойко Методиев Борисов е клеветник, че той

...
„Съдът реши, че Бойко Методиев Борисов е клеветник, че той
Коментари Харесай

Елена Йончева: В България политика се прави с лъжи и манипулации

„ Съдът реши, че Бойко Методиев Борисов е клюкар, че той е лъжец” – по този начин депутатът от Българска социалистическа партия и публицист Елена Йончева разяснява в студиото на „ Тази сутрин” правосъдното решение на първа инстанция, с което осъди премиера за клюка.

Тя цитира една от репликите на Борисов, казана пред публицисти на 13 март м.г.: „ Представете си, че сте публицист и страната ви заплаща по няколко милиона за изявленията в чужбина през една от партийните централи. Даже нашето държавно управление беше насила да заплати. Та това „ ново лице “, в случай че си разреши още веднъж да каже, че крадем, ще наруша закона и ще кажа по какъв начин бяхме принудени милиони да платим за нея – с мъж министър председател тогава”.

„ Държавата не е плащала никакви милиони, става дума за една операция, една лъжа”, безапелационна беше Йончева. Според нея значимото в присъдата е, че насочва обръщение към политиците – че не могат да си разрешават да лъжат. „ По този метод в България се прави политика – с неистини, с манипулации”, означи тя.

По думите й офанзивата на Борисов пристигнала след нейно телевизионно присъединяване, в което декларирала, че ГЕРБ крадат от програмата за саниране и от оградата на границата. Йончева акцентира, че е потвърдила думите си с съответни обстоятелства.

„ Неговият юрист сподели, че той не е казвал тези реплики (за милионите), че в случай че ги е споделил, то аз съм се припознала”, уточни Йончева. Тя напомни, че в Германия за клюка наказването е до 2 години отнемане от независимост.

Ерменков по-добре да не беше писал в обществените мрежи, но…

„ Считам, че българските политици не би трябвало да употребяват „ Фейсбук” в своя разговор с институциите. Аз персонално съм доста резервирана към тази обществена медия”, разяснява Елена Йончева във връзка със абсурда с изказванията за замърсяване на водата в София, тиражирани и от „ червения” народен представител Таско Ерменков.

По думите й той обяснил, че е получил информацията от свои източници от държавните институции, които решили да останат неназовани.

Тя обаче уточни, че схваща своя сътрудник, тъй като институциите крили 5 месеца за замърсяването с уран на водата в Хасково, а и досега не са посочили причинителя.

Мегасрещата – мега неуспех?

„ Трябва да сте справедливи европейски публицисти, с цел да не оцените срещата „ Европейски Съюз – Западни Балкани” – по този начин Йончева парафразира думите на Борисов, съгласно който единствено водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова не приема за огромен триумф форума от предходната седмица.

Според народния представител срещата е неуспех по няколко аргументи. „ В Софийската декларация се приказва за вероятност (за евроинтеграция на страните от Западните Балкани – б.р.), до момента в който в Солунската се приказва за съответна дата”, уточни тя.

И добави: „ Поставени са условия, които са неизпълними за страните от Западните Балкани”.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР