Съдът решава за ареста на обвинените за дописване на преференции

...
Съдът решава за ареста на обвинените за дописване на преференции
Коментари Харесай

Съдът решава за ареста на обвинените за дописване на преференции във Врачанско

Съдът взема решение за ареста на упрекнатите за дописване на преференции във Врачанско. Те бяха арестувани след изборите на 29 октомври. Нарушенията бяха снимани от камерите за видеонаблюдение на броенето на гласовете. Видеозаписът сподели, че двамата дописват преференции в бюлетините в интерес на някои от претендентите за общински съветници.

Във врачанския областен съд ще се изправят подсъдимите Моника Йорданова, ръководител на 5-та СИК в селото и Цветослав Цветков, член на същата изборна комисия.

Законът планува наказване „ отнемане от независимост “ от една до пет години за длъжностно лице, както и лице от състава на изборна комисия, което по какъвто и да е метод преправи резултат от избори.

Защитата желае от Окръжния съд във Враца смяна на мярката за неотклонение в по-лека.

При първичния разпит те са признали за случилото се след края на изборния ден. Според показанията им главните виновници били двама – председателят на комисията Моника Йорданова и един от членовете, който подстрекавал към подправяне на изборните резултати. Проверката на органите на реда е почнала още в изборната нощ, когато се появи скандалния клип.

Още по тематиката:
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР