Съдът решава утре за ареста муФутболният фен, заподозрян за бомбата,

...
Съдът решава утре за ареста муФутболният фен, заподозрян за бомбата,
Коментари Харесай

Фенът терорист крие кой му е дал бомбата

Съдът взема решение на следващия ден за ареста му


Футболният почитател, обвинен за бомбата, ранила в окото млада жандармеристка и неин сътрудник, признал за злодейството и споделил, че съжалява. 25-годишният Йордан Исаев обаче твърдял, че самоделката и маската му дал чужд мъж от публиката, най-вероятно за да прикрие съучастници или способи, по които агитките се снабдяват с експлозиви. Засега остава водеща версията, че взривната примес е направена на стадиона, като веществата са импортирани на части от разнообразни хора, научи „ Труд ”.

Исаев се е предал с юрист в събота вечерта. Той е упрекнат за нанасяне на тежки телесни повреди на повече от един чиновник на Министерство на вътрешните работи и арестуван за 72 часа. Утре ще бъде импортирано искане в Софийски градски съд да му наложи непрекъснат арест, заяви градският прокурор на София Емилия Русинова.

По днешното обвиняване Исаев може да получи от 5 до 15 година затвор. В случай, че здравното умозаключение за положението на Гергана Зашева и Петър Иванов е за междинни или леки телесни повреди, периодите са надлежно от 3 до 10 година затвор или от 1 до 5 година Младият мъж е с чисто крими досие, признава виновността си и има много шансове да се отърве и с по-лека присъда, разясниха адвокати пред „ Труд ”.

В обясненията си Исаев твърдял, че се опитал да хвърли бомбичката на пистата, само че тя паднала във входа на прилежащ бранш, където разрушила стъклената врата. Според шефа на Столична дирекция на вътрешните работи Ивайло Иванов това не е правилно и най-вероятно Исаев се опитал да запрати самоделката към почитатели на ЦСКА в прилежащия бранш А.

След като лекарите от ИСУЛ извадиха парчето стъкло от окото на Зашева, сега й е сложена изкуствена леща. Но едвам след интервал от 3 до 6 месеца медиците ще могат да преценяват дали окото се е възстановило и е равностойно на другото.

„ Надявам се колежката да се възвърне и повече в никакъв случай да не й се случват сходни произшествия ”, сподели пред „ Труд ” основният секретар на Министерство на вътрешните работи Младен Маринов. – Този човек е неосъждан, няма други престъпни прояви и до момента не е прочут на полицията. Стигнахме до него още в петък. През цялото време фенклубът на “Левски ” не ни пречеше и даже усещахме, че са съпричастни с нас. Не бива да се вършат неправилни заключения, че сходни действия правят всички почитатели. Другото, което усетихме в този случай е, че всички са на наша страна, в това число медиите и футболните деятели ”, сподели още Маринов.

Историята демонстрира


Виновните постоянно минават сред капките

 Гергана Орлова сега живее в Франция, където е омъжена и има дете. Снимка: dariknews Гергана Орлова сега живее в Франция, където е омъжена и има дете. Снимка: dariknews
До този миг към момента няма лежал в пандиза за хвърлена бомба. Това демонстрира историята, като отговорните постоянно са били хващани, само че и пускани, тъй като минават сред капките.

Случаят с ранената полицайка Гергана Зашева е третият, след който страната се бунтува. Така беше и още два пъти в последните 18 години, само че последствия имаше единствено за потърпевшите.

На 15 октомври през 2000 година пред заведение в София на бул. “Патриарх Евтимий” самоделна бомба умъртви 30-годишния Младен Младенов. Младият мъж си отиде като жертва на сборичкване на почитатели на ЦСКА и “Левски”, без да е участник в него. Младенов бил застигнат от самоделната бомба, направена с познатата в агитките у нас примес от миниум, бронз и дребни камъчета. Взривила се, откакто го блъснала в гърба. Задържаните бяха над 50, а пред съда в следствие бяха изправени двама – Християн Петков-Чочо и Ивелин Николаев-Черупката. В домовете им даже бяха открити самоделни бомби. Назначена по делото експертиза сподели, че съдбовната била 6 пъти по-голяма от другите, мятани от двамата почитатели. И поради това съдиите одобриха, че не е потвърдено Чочо въобще да е хвърлял бомбички на това място. За Черупката взеха решение, че е отговорен за безчинство, и го наказаха с 600 лева санкция.

Бомбичка, метната от малолетен, откъсна ухото на Гергана Орлова на 27 август 2003 година Тогава на стадион “Българска войска ” ЦСКА играе против “Галатасарай ” в квалификационен мач за Шампионската лига. Орлова е на 21 година и е на мача с другари. В годините след случая е казвала пред медиите, че последното, което помни, е по какъв начин отива на срещата. В 28-ата минута в бранш “Г ”, където са почитателите на ЦСКА, е хвърлена бомба, която откъсва ухото на младото момиче. То претърпява 17 интервенции, към половин месец е в кома. Орлова е с 89% неработоспособност. Възстановяването отключва епилепсия, получава и пареза на ръката и крайници. Споделя, че й е било извънредно мъчно да стане майка, поради здравословните проблеми в резултат на нападението от гамен на стадиона.

Извършителят – малолетният Евгени Илиев, бе заловен незабавно. Заради признания и това, че е бил на 16 година, беше наказан на 2,5 условно. За лекуването на Орлова помогнаха от спортното министерство. Осъденият трябвало да заплати и сума на потърпевшата, които по този начин и не стигнали до нея.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР