Съдът разреши на кмета на Омуртаг Ешреф Ешрефов да напусне

...
Съдът разреши на кмета на Омуртаг Ешреф Ешрефов да напусне
Коментари Харесай

Клетва под арест: Кметът на Омуртаг встъпи в длъжност за втори път

Съдът позволи на кмета на Омуртаг Ешреф Ешрефов да напусне дома си, с цел да постави за повторно клетва като градоначалник.

Той е под домакински арест, тъй като е упрекнат за закононарушение по работа. Напускането на дома му беше позволено с разпореждане на Софийската градска прокуратура. 

Днешната гала се наложи след повторното преброяване на гласовете в Омуртаг, което беше в осъществяване на решение на Върховния административен съд от 7 март. След новото броене на гласовете в три секционни комисии ОИК - Омуртаг излезе с решение, в което се показва,че Ешреф Ешрефов остава кмет на общината.

Самият той участва персонално на днешното съвещанието на Общинския съвет. Областният шеф на Търговище Гергана Цонева за повторно му връчи знаците на града. 

От общинската администрация обясниха, че той е настоящ кмет. Ресорните заместник-кметове могат да съставляват Общината пред трети лица, добави юристът в администрацията Владислава Петрова. Кандидатурата на Ешрефов беше издигната от Местната коалиция " Съюз на демократичните сили - НДПС ".
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР