Съдът разпореди незабавно прекратяване на всички действия по нарязването и

...
Съдът разпореди незабавно прекратяване на всички действия по нарязването и
Коментари Харесай

Мая Манолова: Съдът потвърди всичките ни твърдения – унищожаването на паметника на съветската армия е незаконно

Съдът разпореди неотложно преустановяване на всички дейности по нарязването и демонтирането на Паметника на Съветската войска по делото, което заведоха от гражданската платформа Изправи се.БГ. В изказване по тематиката ръководителят на платформата Мая Манолова разяснява:

“Областният шеф неотложно да спре да реже и да унищожава бронзовите фигури на паметника, тъй като тук ще се носи отговорност – и дисциплинарна, и имуществена, и наказателна за заличаване на обществено имущество, което съставлява културно-историческа полезност. “

Манолова добави, че законът е явен, че при анулация на административен акт органите, които са направили неоснователните дейности са длъжни да възстановят съществуващото състояние – т.е. да върнат паметника в предходния му тип.

„ Така че да се готви регионалната шефка да лепи и да връща назад бронзовите скулптури на паметника “ – предизвести водачът на Изправи се.БГ и прикани министър председателят Денков да отпусне средства за възобновяване на паметника, който нелегално унищожиха.

Мая Манолова реторично попита и какво пазят от Министерство на вътрешните работи – противозаконните дейности на сглобката и на регионалната шефка . И повтори оценката си, която насочи през предходната седмица, че с дейностите си ръководещите потвърждават, че са „ варвари “ и „ талибани “, които с дейностите си мислят, че са над закона и че могат да газят законите, да унищожават обществено имущество и културно-историческо завещание като си мислят, че ще им се размине.

По отношение на понасянето на отговорност от отговорните за противозаконното заличаване на Паметника на Съветската войска Манолова добави, че би следвало прокуратурата да се самосезира и да потърси отговорност от причинителите , като добави, че от гражданската платформа също ще изпратят решението на съда.

Същевременно с това Мая Манолова се обърна към властимащите, които и сега вършат „ правосъдна промяна “ в кавички, които възхваляват върховенството на правото, до момента в който погазват закона, като ги прикани да не оказват напън над съда при последващи правосъдни инстанции , тъй като претекстовете на административния съд в София са ясни – липсва адиминистративен акт, който да легитимира дейностите на регионалната администрация .

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР