Съдът пусна под домашен арест нападателя от столичния тролейбус 7,

...
Съдът пусна под домашен арест нападателя от столичния тролейбус 7,
Коментари Харесай

Пуснаха на свобода мъжа, наръгал момче в столичен тролей

Съдът пусна под домакински арест нападателя от столичния тролейбус 7, който прободе 18-годишен юноша след забележка.

Обвиняемият Георги Георгиев съобщи, че желае да види майка си жива за финален път. Адвокатът му изясни, че той се грижи за нея и изиска от магистратите да трансформират мярката му за неотклонение в домакински арест.

Съдът одобри, че има заплаха от осъществяване на закононарушение, само че не поради престъпното минало (от 2003 г.), защото обвиненият е оправдан от дълго време. Магистратите регистрират обстоятеството, че във притежание на обвинения с изключение на метадон, е открит и амфетамин. Според съда обаче няма действителна заплаха нападателят на младото момче да се укрие от органите на реда, по тази причина постанови домакински арест за 33-годишния мъж.

Потърпевшият без причина и без да бъде провокиран е нанесъл удари в гърба на обвинения, отправяйки му засегнатост "циганин ". След това обвняемият е почнал да вика и да пита за какво го е блъснал и за какво го наскърбява. Последвала е битка и обвняемият със сгъваем нож е нанесъл пострадванията. Има данни за породена телесна щета и закононарушение срещу личността, само че съдът няма доказателства нападението да бъде признато като тенденциозен опит за ликвидиране, написа в претекстовете на съда.

Георгиев беше арестуван на 14 май. Причина за наръгването бе забележка за непочтено държание на група деца в градския превоз, които замърсявали транспортното средство, чоплейки семки. След случая стана ясно, че Георгиев е на метадонова стратегия и е наркозавосим.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР