Съдът прекрати делото срещу прокуратурата, заведено от следовател Бойко Атанасов

...
Съдът прекрати делото срещу прокуратурата, заведено от следовател Бойко Атанасов
Коментари Харесай

Бойко Атанасов за Фрог: Много магистрати са подслушвани, но прокуратурата мълчи

Съдът приключи делото против прокуратурата, заведено от следовател Бойко Атанасов за подслушване, защото не държавното обвиняване, а ГДБОП е поискало да се наблюдават диалозите на следователя.
„ Поискал съм в края на предходната година към делото против прокуратурата да бъде причислен като ответник Министерство на вътрешните работи, само че ми бе отказано неизвестно за какво. Затова пуснах настрана искова молба и бе формирано дело, като разпоредителното съвещание бе на 16.02. От съда е изпратен дубликат на министъра на вътрешните работи. Едномесечен е срокът за складиране на отговор по исковата молба, само че досега няма отговор”, изясни пред Фрог нюз следовател Бойко Атанасов.

„ Исковата молба бе против Софийски областен съд и прокуратурата. Три правосъдни състава се позоваха на практиката, че съдът въпреки и при нарушено материална подготвеност не може да носи отговорност за безобразията, които прави. Разрешението за моето подслушване бе обещано от Окръжен съд, като той е иззел пълномощията на различен съд”, показва Атанасов.

По думите му, прокуратурата не търси отговорност на ГДБОП, която е поискала подслушването. „ ГДБОП не е показала закононарушение, за което да бъда подслушван. Всичко се прави за да се събират компромати против мен. Когато са желали да бъда подслушван, съм работил за ГДБОП. Странно нали?! Много магистрати са подслушвани, само че прокуратурата мълчи”, сподели още следовател Атанасов.

Той разяснява изнесените данни от „ БОЕЦ” за 16-те милиарда лв. несъбрано Данък добавена стойност: „ Върховна касационна прокуратура би трябвало да бъде запитана за несъбраните 16 милиарда лв. Данък добавена стойност. Нека прокурорите да кажат какво се случва. Създава се подозрение, че някой богатее на гърба на хората, без да му се търси наказателна отговорност. Аз също съм алармирал за злоупотреби с Данък добавена стойност. Когато приказвах пред Висш съдебен съвет за това, част от прокурорската гилдия ми се присмя”, показва следователят.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР