Съдът прати в ареста ченгето, заловено да превозва 31 мигрантиРайонният

...
Съдът прати в ареста ченгето, заловено да превозва 31 мигрантиРайонният
Коментари Харесай

Полицай - трафикант заради „галопираща инфлация“

Съдът прати в ареста ченгето, хванато да транспортира 31 мигранти
Районният съд в Пловдив остави в ареста 23-годишния служител на реда Денислав Борисов, който преди дни бе хванат на автомагистрала “Тракия ” да транспортира с бус 31 незаконни мигранти.

Според магистратите, в случай че бъде на независимост, служителят на реда от Столична дирекция на вътрешните работи може да извърши друго закононарушение. Освен това се опитал да осуети инспекция срщу него, защото бил с полицейска униформа и се легитимирал със служебната си карта.
Пред съда Денислав Борисов съобщи, че съжалява за стореното и изиска да бъде пуснат под домакински арест или против парична гаранция.

Адвокатката му Надежда Римпева сподели, че до всичко се стигнало поради “галопиращата инфлация и извънредно недостойното възнаграждение на младежите ”. “Всеизвестно е, че в системата на Министерство на вътрешните работи, както и в другите държавни структури заплатите не могат да бъдат задоволителни за облекчаване потребностите на един младеж, което отново споделям, не го оправдава по никакъв метод ”, съобщи защитничката.

Според прокуратурата служителят на реда взел участие и различен път в трафик на незаконни мигранти. Това било и причинита той да бъде наблюдаван, споделиха проверяващи.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР