Съдът освободи предсрочно Йосиф Йосифов – Йоско. Оставали са му

...
Съдът освободи предсрочно Йосиф Йосифов – Йоско. Оставали са му
Коментари Харесай

Извънредна новина от съда за Йосиф Йосифов – Йоско

Съдът освободи предварително Йосиф Йосифов – Йоско. Оставали са му още 4 месеца в пандиза. Сред претекстовете на съда – имало доказателства, че се е поправил, имал трайно положително държание, награди, участия в спектакли. Решението може да се апелира. Йоско си скри лицето и отхвърли да приказва пред публицисти. Йоско е едно от добре познатите имена в родния ъндърграунд. Свързван е с разпространяване на опиати, нелегално оръжие и застъпничество над търговията с плът в Централна и Западна Европа, само че през годините следствията не са достигали до сериозен резултат.

През 2004 година Йосиф Йосифов беше задържан по съмнение, че е „ поръчал” убития в Амстердам Косьо Самоковеца. Тогава проверяващите откриха, че Йоско е контактувал с физическия причинител на закононарушението преди и след стрелбата. До присъда още веднъж не се стигна. Такава пристигна след черния за две български фамилии 2 март 2011 година Тогава Йосифов, на 2,6 промила алкохол, се забива с бронирания си джип със 180 км/ч в бус и убива двама души. Двама други са ранени. Йоско първо е наказан на 8 години затвор, идната инстанция понижава присъдата му на 6 години и се произнася да я излежи в затворническите общежития от открит вид в Казичене.

Той обаче изтърпява две години и половина от 6-годишното си наказване в столичната частна болница „ Токуда”, съобщи БТВ.

След кървавото меле Йосиф Йосифов се явява в правосъдната зала с мощна защита и в инвалидна количка. Вещи лица настояват, че злополуката му е донесла трайна неработоспособност и не може да стои на крайници повече от 15 минути. Защитата дори желае условна присъда с претекста, че парализата е най-жестокото наказване за човек, умъртвил двама души. Година и половина след случая обаче се появяват любителски фрагменти, на които се вижда, че Йоско умерено се качва в джипа си.

Явно обаче присъдата утежнява положението му, тъй като още от първия си ден в пандиза през лятото на 2013 година е в болничното заведение за лишени от независимост. На 24 юли с.г. е изместен в Казичене и два месеца по-късно се оказва в „ Токуда”. Там е и опериран, като по-късно идват 4 или 5 обиколки сред неврохирургията и отделението за рехабилитация. И по този начин до 18 април 2016 година, когато са отправени въпроси, свързани с Йоско, до Министерството на правораздаването. На 24-ти същия месец пандизчията най-сетне напуща „ Токуда” и е върнат в Казичене.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР