Съдът освободи предсрочно Йосиф Йосифов – Йоско. Оставали са му

...
Съдът освободи предсрочно Йосиф Йосифов – Йоско. Оставали са му
Коментари Харесай

Пуснаха Йоско на свобода – бил се поправил, имал награди и участвал в спектакли

Съдът освободи предварително Йосиф Йосифов – Йоско. Оставали са му още 4 месеца в пандиза. Сред претекстовете на съда – имало доказателства, че се е поправил, имал трайно положително държание, награди, участия в спектакли. Решението може да се апелира.

Йоско си скри лицето и отхвърли да приказва пред публицисти.

Йоско е едно от добре познатите имена в родния ъндърграунд. Свързван е с разпространяване на опиати, нелегално оръжие и застъпничество над търговията с плът в Централна и Западна Европа, само че през годините следствията не са достигали до сериозен резултат.

Йоско е забъркван и в политически кавги – деятели в БСП-Сливен в нелегално записани телефонни диалози го сочат за човек, който може да повлияе на локалния избор, а депутатът Делян Пеевски твърдеше, че Цветан Цветанов е желал медиен чадър над него поради заслуги към ГЕРБ.

През 2004 година Йосиф Йосифов беше задържан по съмнение, че е „ поръчал” убития в Амстердам Косьо Самоковеца. Тогава проверяващите откриха, че Йоско е контактувал с физическия причинител на закононарушението преди и след стрелбата. До присъда още веднъж не се стигна.

Такава пристигна след черния за две български фамилии 2 март 2011 година Тогава Йосифов, на 2,6 промила алкохол, се забива с бронирания си джип със 180 км/ч в бус и убива двама души. Двама други са ранени.

Йоско първо е наказан на 8 години затвор, идната инстанция понижава присъдата му на 6 години и се произнася да я излежи в затворническите общежития от открит вид в Казичене.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР