Съдът остави Васил Капланов-Каплата в ареста, предаде БНТ. Съдебният състав

...
Съдът остави Васил Капланов-Каплата в ареста, предаде БНТ. Съдебният състав
Коментари Харесай

Оставиха Васил Капланов-Каплата зад решетките

Съдът остави Васил Капланов-Каплата в ареста, съобщи Българска национална телевизия. Съдебният състав одобри, че са събрани задоволително доказателства, че Капланов е заплашил с ликвидиране съгражданина си Димитър Недев. Причина за опасността били изявления на Недев в обществената мрежа, които обвързвали Капланов с изгубването на Янек Миланов.

На 4 септември Районният съд в Дупница остави в ареста Васил Капланов. Той беше арестуван на 1 септември с обвиняване, че е заплашил по телефона с ликвидиране мъж от Дупница. Срещу Капланов има формирани други две производства и по тази причина съдът му наложи най-тежката мярка за неотклонение " задържане под стража ". До тогава той беше под домакински арест.

Според прокуратурата Капланов е заплашил мъж от Дупница, който коментирал в обществените мрежи изгубването на Янек Миланов и дейностите на проверяващите органи. Заплахата била отправена в телефонен диалог, а очевидец е брачната половинка на пострадалия.

Пред проверяващите Капланов е признал, че е разговарял с пострадалия, само че е отрекъл да е отправял закани. Защитата му твърди, че е оказал цялостно подпомагане на полицията.

Името на Васил Капланов беше обвързвано с изчезналия преди повече от месец Янек Миланов, който последно е засечен от камери точно в джипа на арестувания. Срещу Капланов обаче няма повдигнато обвиняване за изгубването на Миланов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР