Съдът остави в ареста обвинения за убийството на Алена Щерк.

...
Съдът остави в ареста обвинения за убийството на Алена Щерк.
Коментари Харесай

Съдът остави в ареста Виктор Спига

Съдът остави в ареста обвинявания за убийството на Алена Щерк. Според магистратите може да се направи обосновано съмнение, че някогашният ѝ другар Виктор Спига е съпричастен към действието, за което е упрекнат.

От прокуратурата акцентираха, че са събрани голям брой доказателства. Ключов е огледа на автомобила на Щерк, по чиято външна ризница са открити следи от кръв.

По скоростния лост и вратите на колата пък е открит разбъркан материал на жертвата и на обвинения. В жилището, където живеел Спига, пък е открит ДНК профилът на Щерк по порти и сифони от умивалници и в банята, което съгласно прокуратурата води до извод, че е заличавал следите от стореното, миейки се.

От обвиняването акцентираха, че е разпитана свидетелка, която твърди, че Спига ѝ е звъннал с молба да свидетелства, че във въпросната нощ е бил с нея в дома ѝ. Според прокуратурата от видеозаписи се открива, че във съдбовната нощ Спига е причаквал Щерк, след което автомобилът ѝ излязъл от адреса ѝ, отправил се в посока Перник и по-късно се е върнал, а мобилният ѝ телефон е пътувал посока Гърция, от където обвиненият напуснал страната.

Адвокатът на Спига обаче съобщи, че намира голям брой несъгласия в обвиняването. Има толкоз доста неясноти на този стадий, че не може да се направи извод за авторството на закононарушението, сподели юрист Казанлиев. Според няма действителна заплаха обвиненият да се укрие, защото от първия миг, в който схванал за изгубването на Щерк изразил предпочитание да спомага за разкриването на закононарушението. Пътуването му отвън страната било планувано и авансово купил самолетни билети, а при ареста му в Италия в колата му били открити бутилки вино, закупени за българския пазар.

Преди да стартира правосъдното съвещание Спига съобщи, че в следствения арест получил голям брой ухапвания от буболечки и имал алергични реакции. Той изиска обзор от доктор и да се откри дали тези реакции могат да доведат до шоково положение.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР