Съдът осъди на първа инстанция изпълнителя на напълно безумната (по

...
Съдът осъди на първа инстанция изпълнителя на напълно безумната (по
Коментари Харесай

Кристофър Фараона осъден заради изпълнението на Моя страна, моя България

Съдът осъди на първа инстанция изпълнителя на изцяло безумната (по наша персонална преценка) кавър версия на " Моя страна, моя България ". Кристофър Галовски от Кнежа, който се показва и като Фараона, би трябвало да приключи нейното осъществяване и да заплати обезщетение за нанесените вреди, предаде през днешния ден Българска национална телевизия.

Решението е на Окръжния съд в Плевен, а самото дело бе инициирано от Емил Димитров-син, който е притежател на правата на емблематичната ария.

" С решението си Окръжен съд - Плевен е признал за открито, че ответникът е нарушил авторското право на Емил Димитров - наследник, изразяващо се в неразрешено потребление, посредством основаване на преправка на песента " Моя страна, моя България ", изпълнена и обществено публикувана посредством видеозапис под името " Моя страна, моя Германия ", като осъжда причинителя да прекрати непозволеното осъществяване и разпространяване на преработката на песента ", се споделя в постановлението.

През август и Клуб Z ви описа историята: как оркестърът от Кнежа " Джипси фолк " и солистът Кристофър, по прякор Фараона, пуснаха чалга версия на класиката на Емил Димитров. Според техните разбирания в песента родолюбиво се възпяват терзанията на актуалния бежанец - в тази ситуация в Германия - и се изповядва любовта му към България.

След като стана сериозен скандал, „ Моя страна, моя Германия ” бе свалена от обществените мрежи, а Кристофър от Кнежа допусна, че може би е сбъркал и се извини на засегнатите. Парчето обаче към този момент " живееше собствен живот " в интернет.

Сега приетият за отговорен би трябвало да заплати сумата от 4000 лв. обезщетение за породените неимуществени вреди на ищеца, както и сумата от 1000 лв. обезщетение за имуществени вреди (пропуснати ползи).

Решението може да бъде обжалвано пред Великотърновския апелативен съд в двуседмичен период от връчването му на страните, разяснява Българска национална телевизия.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР