Съдът одобри четири от петте искания на Окръжната прокуратура в

...
Съдът одобри четири от петте искания на Окръжната прокуратура в
Коментари Харесай

Четирима от задържаните в Златна нива за наркоразпространение остават в ареста

Съдът утвърди четири от петте претенции на Окръжната прокуратура в Шумен и дефинира най-тежката мярка за неотклонение по отношение на трима мъже и една жена, обвинени за произвеждане и държане без съответно позволение, в съучастничество, на високорискови наркотични субстанции в огромни размери, предопределени за разпространяване. Втората жена, упрекната за същото закононарушение, остава под " домакински арест ". Това оповестиха от пресцентъра на Апелативната прокуратура във Варна.

По данни на правосъдната институция, петимата са арестувани на 28 декември , когато на територията на остаряла мелница в село Златна равнища са открити четири броя хладилни камиона, оборудвани с добра охладителна и отоплителна техника, пригодени за развъждане на марихуана. Намерени и конфискувани са 1200 обрани растения, както и 400 - в саксии. В помещение в мелницата, пригодено за сушилня, са открити и над 10 кг подготвена сушена продукция на стойност 65 000 лв..



Поради тежестта на закононарушението, за което законът планува наказване " отнемане от независимост " за период от три до 12 години и санкция в размер от 10 000 до 50 000 лв., прокуратурата внесе претенции за налагане на мярка за неотклонение " задържане под стража " на петимата. Шуменският областен съд утвърди четири от тях - на тримата мъже - А.В. (47 г.), К.Д. (35 г.) и М.И. (34 г.) и на една от дамите - Л.П. (21 г.). С.С. (27 г.) остава под " домакински арест ".

Действията по следствие на случая не престават под управлението и надзора на Окръжна прокуратура - Шумен.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР