Съдът ни принуждава да взимаме правосъдието в свои ръце. Ще

...
Съдът ни принуждава да взимаме правосъдието в свои ръце. Ще
Коментари Харесай

Бащата на убитата Яна Кръстева: Накрая ще се наложи аз да раздам правосъдие

Съдът ни принуждава да взимаме правораздаването в свои ръце. Ще съм заставен аз да раздам присъдата на килъра на детето ми. Това сподели в утринния блок на bTV бащата на убитата в Борисовата градина през лятото на 2011 година Яна Кръстева. Думите му идват след решението на съда да понижи доживотната присъда и да даде дефинитивно 20 години на Николай Русинов-Чеци. „ Правораздавателната система не взима нещата в свои ръце, ще съм заставен аз да ги взема и аз да раздам присъдата. Моят живот е на финала и мисля да го направя. Ако в действителност той бъде пуснат ще го намеря и ще го пратя където му е мястото и аз ще заема неговото място ”, сподели Явор Кръстев.

Той е засегнат, че съдът не признава, че щерка му е била умъртвена по изключително нечовечен метод. „ Защо съдът се показва с претекст, че той е килърът, само че гибелта не е настъпила по изключително нечовечен метод. Двама патолози дадоха показания, че мъката на детето ми е била към 20 минути ”, изясни той и добави, че са я погребали в закован ковчег. Дали, в случай че Яна бе била дете на магистрат, присъдата е щяла да бъде същата, пита бащата.

„ Ние тарантулваме убийците на децата ни и по тази причина желая, освен аз, само че и другите мои сътрудници по орис, за промени на Наказателно-процесуален кодекс за връщане на смъртната присъда и пожизнен затвор без подмяна. Да не не помнят правораздавателните, че и те имат деца. На всеки може да се случи ”, добави той.

Бащата на Яна добави, че в Унгария е имало спад на тежките закононарушения след предлагането да се върне смъртното наказване при изключително тежки условия. За него обективна присъда е единствено „ око за око, зъб за зъб. ” „ Освен да си носим тъгата какво да създадем още ”, добави той. „ Времето лекува някои неща – това не. Натрупва се. Грохнали сме и двамата, вървим като сомнамбули. Всичко ни е на погрешно като знаем, че детето ни е подземен ”, уточни още почерненият татко.

Съпругът на сестрата на Яна показа писмо, адресирано до Върховен касационен съд, ръководителя на съда Капка Костова и членовете. В него Даниела „ благодари ” за несъответстващото и незаслужено решение по делото за зверското ликвидиране по изключително нечовечен метод на своята сестра и показва, че толерират общество на убийци, в което се е трансформирала България и това те да убиват леко осъдени. Бащата на Яна получи и известие от брат й, в което той също декларира, че „ щом няма закони, ще действаме ние по законите на джунглата. ”
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР