Съдът на ЕС заяви, че Полша е нарушила европейските закони

...
Съдът на ЕС заяви, че Полша е нарушила европейските закони
Коментари Харесай

Съдът на ЕС осъди Полша за сечта в Беловежката гора


Съдът на Европейски Съюз съобщи, че Полша е нарушила европейските закони за запазване на околната среда с огромната сеч в Беловежката гора, която е една от последните недокоснати гори в Европа, съобщи Асошиейтед прес.

Според оповестеното във вторник решение на съда със усилването на сечта в Беловежката гора Полша не е спазила задължението си да пази естествени обекти от особена значителност.

Варшава съобщи, че сечта е била нужна за битка с разпространяването на короядни бръмбари.

Природозащитници обявиха, че огромната сеч унищожава хабитатите на редки животни и растения, нарушавайки наредбите. Миналата година те проведоха митинги и заведоха дело. По-късно Полша смени министъра на околната среда и спря сечта.

Съдия Марек Сафян нанесе удар по ръководещата в Полша националистическа партия Право и правдивост (ПиС), заявявайки, че сечта в Беловежката гора заплашва доста типове птици и инсекти, отбелязва Ройтерс, припомняйки, че ПиС е упрекната и в намаляване на върховенството на закона в страната.

" Очакваме детайлностите по формалното решение на съда. Както беше оповестено по-рано, Полша ще съблюдава решението на Съда ", съобщи представител на полското министерство на околната среда.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР