Съдът на ЕС постанови, че британското правителство може едностранно да

...
Съдът на ЕС постанови, че британското правителство може едностранно да
Коментари Харесай

Съдът на ЕС: Великобритания може едностранно да прекрати Брекзит

Съдът на Европейски Съюз постанови, че английското държавно управление може едностранно да промени решението си за овакантяване на общността, без да се съветва с останалите страни-членки.
Решението на Европейския съд няма да спре Обединеното кралство да напусне Европейски Съюз, съобщи английският министър на околната среда Майкъл Гоув - една от водещите фигури в акцията за Брекзить, съобщи БНР.

Решението на Европейския съд идва ден преди основното гласоподаване по договорката на премиера Тереза Мей в Народното събрание.

Първи на новината реагира евроскептикът Майкъл Гоув, който съобщи, че Англия не желае да остане в Европейски Съюз, за което са дали своят вот 17,4 милиона британци, а това включва и преустановяване на юрисдикцията на Европейския съд. Гоув означи, че Обединеното кралство ще излезе от Европейски Съюз на 29 март и гласуването на договорката на премиера на следващия ден ще се състои.

Той счита, че държавното управление може да завоюва този избор. Кореспондентът на Би Би Си в Брюксел Адам Флеминг разяснява, че решението на Европейския съд значи, че опцията за оставане в Европейски Съюз към този момент наподобява действителна, само че прекалено много неща би трябвало да се трансформират в английската политика, с цел да се случи това, в това число смяна във вижданията на държавното управление.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР