Съдът на ЕС подкрепи решение на Франция да забрани транспортната

...
Съдът на ЕС подкрепи решение на Франция да забрани транспортната
Коментари Харесай

Евросъдът подкрепи решението на Франция да забрани Uber

Съдът на Европейски Съюз поддържа решение на Франция да забрани транспортната услуга на американската компания Uber, без да се постанова да уведомява Брюксел, оповестяват Агенция Франс Прес и " Ройтерс ".

Париж се обърна към съда против локалните мениджъри на Uber поради противозаконни таксиметрови услуги.

Двете информационни организации означават, че това е още един удар върху американската компания.

В известие на съда се споделя, че страните членки могат да не разрешават и да санкционират противозаконни транспортни услуги в подтекста на услугата на UberPOP, без авансово да уведомяват Европейската комисия за проектозаконодателството.

Случаят се отнася до потреблението на нелицензирани водачи от страна на компанията като част от услугата UberPOP, която е блокирана.

От компанията в Съединени американски щати настояват, че Франция би трябвало авансово да изиска утвърждението на Европейска комисия за препоръчаното законодателство за таксиметровите водачи, което не е сторено от Париж. Според компанията затова обвиняванията в закононарушения против двама от мениджърите на Uber във Франция са невалидни.

В законодателството на Европейски Съюз е заложено, че национални закони, които засягат цифрови услуги, би трябвало да бъдат съобщавани на Брюксел авансово, с цел да се подсигурява, че не вредят на единния пазар.

Но съгласно съда настояването на Uber не може да се приложи.

Компанията беше принудена да напусне Дания и Унгария, а управляващите в Лондон лишиха разрешителното на Uber. Американската компания апелира решението пред съда.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР