Съдът на ЕС отмени санкциите срещу двама руски бизнесмени -

...
Съдът на ЕС отмени санкциите срещу двама руски бизнесмени -
Коментари Харесай

Съдът на ЕС отмени санкциите срещу двама руски магнати


Съдът на Европейски Съюз анулира глобите против двама съветски предприемачи - Петър Авен и Михаил Фридман, откакто откри, че аргументите, на които се е позовал Брюксел, са невалидни, съобщи Агенция Франс Прес.

Европейският съюз наложи поредни талази от наказания на съветски жители и предприятия за това, че са се възползвали или са имали роля в нашествието на Москва в Украйна през февруари 2022 година

Но основаният в Люксембург Общ съд на Европейски Съюз се произнесе в интерес на оспорването, отправено от Авен и Фридман, съществени акционери в основната съветска банка " Алфа ", като съобщи, че аргументите, посочени от Европейския съвет, с цел да бъдат ориентирани против тях, " не могат да бъдат взети под внимание ".

В резултат на това съдът съобщи, че " анулира както първичните актове, по този начин и актовете, с които се поддържат описите с ограничаващи ограничения " против тях, защото те са били избрани от Съвета сред началото на 2022 година и началото на 2023 година

Понастоящем в листата на Европейски Съюз със наказания против Русия са включени повече от 1700 физически лица и 400 предприятия, измежду които е и Алфа банк.

Фридман, който има и латвийско поданство, и Авен, който има и израелско поданство, бяха включени в листата със наказания на Европейски Съюз поради връзката им с Alfa Bank.

И двамата настояват, че доказателствата, показани от Европейския съвет, който съставлява 27-те страни - членки на Европейски Съюз, не са нито надеждни, нито достоверни.

Съдът се съгласи, че претекстовете на съвета не са " задоволително обосновани и затова не са оправдани ".

Той съобщи, че в по-късните актове на Съвета, с които се резервират глобите против Фридман и Авен, не са показани " никакви спомагателни доказателства ".

" Те не потвърждават, че са подкрепяли дейности или политики, които подкопават или заплашват териториалната целокупност, суверенитета и независимостта на Украйна " или са предоставяли материална поддръжка на лицата, вземащи решенията на Москва, които стоят зад нашествието, или са се облагодетелствали от тях.

Съществува опция за обжалване на решението, единствено във връзка с правните точки, в границите на два месеца и 10 дни.

Адвокатите, представляващи двамата мъже, приветстваха решението като " от изключителна значимост ".

" Съдът вярно откри, че всички обвинявания против Михаил Фридман и Петър Авен са изцяло неоснователни ", се споделя в изказването на основаните във Франция юристи Тиери Марембер, Аарон Бас и Роже Герсон.

" Налагането на наказания против тях беше контрапродуктивна неточност ", обявиха юристите. " Надяваме се, че днешният мощен сигнал ще бъде чут в Европейски Съюз и отвън него. "

Санкциите на Европейски Съюз не разрешават на лицата да пътуват до Европейския съюз и не разрешават на жителите и сдруженията от Европейски Съюз да имат финансови връзки с тях. /БГНЕС
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР