Съдът издирва ключови свидетели на кървавата драма в Столипиново, завършила

...
Съдът издирва ключови свидетели на кървавата драма в Столипиново, завършила
Коментари Харесай

Издирват ключови свидетели по делото срещу Каспъра, очевидци се страхуват да говорят в съда

Съдът търси основни очевидци на кървавата драма в Столипиново, приключила с ликвидиране в края на 2019 година. Боят на пазара в квартала сред Румен Александров-Каспъра и Митко Иванов породи след любовна драма и приключи със гибелта на втория.
Прочетете още
По делото би трябвало да бъдат разпитани общо 41 свидетели и 12 движимости лица, само че огромната част от очевидците се намират в Германия и не могат да бъдат призовани. Много от тях са оповестени за общодържавно търсене и съгласно информации на полицията се намират отвън страната. Близките на много от тях описаха пред съда, че не знаят по кое време ще се приберат, тъй като имат доста работа и началниците им не ги пускат.

Повече от половината очевидци към този момент дадоха показания по делото, само че поради това, че не приказват добре български при множеството от тях се установяват разминавания и несъгласия по отношение на разказите им по време на досъдебното произвеждане. Според прокурора в процеса, множеството от тях се опасяват да приказват пред Каспъра и като влязат в правосъдната зала внезапно не помнят български и паметта им се замъглява.

В днешното съвещание бяха изслушани директорката на учебно заведение „ Пенчо Славейков ”, един от техниците виновен за камерите и няколко от директните очевидци на багра.

Вече някогашната директорка на учебното заведение Христина Димитрова описа за изземването на записите от камерите и проблем с едно от записващите устройства, което е било заменено, с цел да се изтеглят файловете. Показанията на един от техниците удостовери за повредата.

Останалите очевидци, поданици на махалата бяха много сбити в разказите си, като всички поддържаха тезата, че след сбиването Митко пръв е извадил нож и е намушкал няколко пъти Каспъра. Разпитите на всички протекоха с голям брой въпроси, с цел да може да се обясни фактическата конюнктура към убийството, въпреки множеството да настояват, че не си спомнят съвсем нищо.

Липсата на мемоари, съгласно държавното обвиняване, се дължи на страха на очевидците да да приказват в наличието на Румен Каспъра, въпреки те да отхвърлят това.

Делото ще продължи на 31 януари, за когато ще бъдат призовани очевидци от номер 31 до 41, както и тези, които не са разпитани досега. Вещите лица ще бъдат изслушани в настрана съвещание.

Припомняме, че убийството беше осъществено на 21 декември 2019 година, като главният претекст за абсурда е ревнивост. 

Според обвинителния акт жертвата Митко Иванов живеел и работел в чужбина преди случая и си бил пристигнал в Пловдив за празниците. Успял да се срещне с много другари, излизал с разнообразни компании, забавлявал се. До ушите на Румен Александров обаче стигнала информация, че Митко флиртува с любовницата му и той се ядосал. Отишъл да търси сметка на противника си и избухнал скандал.

Словесната препирня минала във физически конфликт, с замяна на удари и нанасяне на прободни рани с ножове.В един миг Каспър намушкал съперника си във врата. Митко умрял преди колата за спешна помощ да пристигна. Очевидно обаче жертвата също е показала експанзия, защото Каспър също е бил намушкан на няколко места с ножа. Той имал тежки рани по ръцете, краката и гърдите, вследствие на навлизане с 10-сантиметров нож.

Опитал се е да избяга, само че служителите на реда от Шесто районно реагирали стремително и го задържали. 

Какво се случи досега и какво описаха другите очевидци може да четете тук:
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР