Съдът го остави в ареста, можел да се укриеНяма къде

...
Съдът го остави в ареста, можел да се укриеНяма къде
Коментари Харесай

Молдовецът, взривил банкомата: Искам да ме пуснете вкъщи

Съдът го остави в ареста, можел да се укрие

" Няма къде да тичам, нямам персонални документи, не виждам смисъл да съм под стража. Моля да ме пуснете у дома ". Това изиска от пловдивския областен съд 22-годишният Евгени Недеалков от Молдова. Той е арестуван за гърмеж и грабеж на банкомат в Пловдив, от който бяха откраднати 215 хиляди лв..

Оказа се, че едвам 200 лв. са открити от крупната сума в автомобила, употребен от Недеалков и неговия съизвършител.

" Реално открити са единствено 6 банкноти по 20 и 50 лв. ", разкри прокурор Румяна Калеева. Останалите 88 хиляди лв. били проследени. Тях крадците съумели да обменят в обмен бюро. Всички пари са изнесени зад граница. Съучастникът на Евгени на име Михаил е избягал през границата с Турция.
Недеалков съобщи, че е гагауз.

В правосъдната зала стана ясно, че 22-годишният молдовец е студент в Юридическия факултет на университета в Комрад.

Недеалков се показа че е гагауз и добави, че не знаел молдовски, а единствено съветски език. На лявата си ръка има татуировка на православен кръст.

Прокурор Калеева посочи, че са събрани голям брой доказателства. Разпитана е Ана Сърбу, която е пътувала с двамата молдовци в колата. Тя е показала мястото, където причинителите са изхвърлили облеклата си след обира на банкомата. Разкрила е също и за откраднатите номера, които са били поставени на автомобила, с който са направили закононарушението.

Обмяната на част от откраднатите пари в обмен бюрото е осъществила самата Ана Сърбу.

" Престъплението е тежко. Обвиняемият може да се укрие, защото няма статут за непрекъснато пребиваващ в България ", посочи прокурор Калеева.

Тя показа информация, съгласно която Недялков се е укривал един път от наказателно гонене в личната си страна. Срещу него са били водени 4 висящи производства, като 2 от тях са изпратени на прокурор за сформиране на обвиняване.

Служебният бранител на арестувания уточни, че става въпрос за младеж и няма данни той да е осъждан.

" Мога да наема квартира, в която да пребивавам с майка ми. Тя дойде и е в Бургас ", сподели като последна дума Евгени Недеалков.

Съдът го остави в ареста с аргумента, че може да избяга или да извърши друго закононарушение. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР