Съдът е уважил исканията на Районна прокуратура – Видин за

...
Съдът е уважил исканията на Районна прокуратура – Видин за
Коментари Харесай

Чужди граждани и трафикант са задържани за незаконно преминаване на Дунав мост 2

Съдът е почел настояванията на Районна прокуратура – Видин за налагане на ограничения за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на сирийските жители А.А. и М.А., привлечени към наказателна отговорност за осъществено от тях закононарушение по член 279, алинея 1 от Наказателен кодекс.
На 28.08.2020 година, на Граничен контролно-пропусквателен пункт Дунав мост 2 Видин - Калафат, двамата чужденци създали опит да излязат през границата на страната от България за Румъния без позволение на надлежните органи на властта. Престъпното действие останало незавършено, заради интервенция на чиновниците на граничния пункт.
 Задържаха под стража малолетен, взел участие в опит за ликвидиране Задържаха под стража малолетен, взел участие в опит за ликвидиране
16-годишният Кристиян Т. получи най- тежката мярка на процесуална насила „ задържане под стража “ поради обвиняване в опит за...
По случая са били формирани досъдебни производства под управлението на Районна прокуратура – Видин.
Освен непознатите жители, в качеството на обвинен е бил притеглен и Р.П. от с. Ряхово, област Русе, който направил опит за противозаконното им превеждане през границата. За задачата мъжът употребявал товарен автомобил м. „ Мерцедес “. Извършеното от него закононарушение е квалифицирано по член 280, ал.2, вр. алинея 1 от Наказателен кодекс. По искане на държавното обвиняване, съдът му е наложил мярка за неотклонение „ задържане под стража “, като е приел, че се касае за висока степен на социална заплаха на действието и на причинителя му.
Към сегашния миг по формираните досъдебни производства са осъществени разпити на очевидци, събрани са писмени доказателства. Делата ще приключат в най-кратки периоди.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР