Съдът е признал за виновен подсъдимия М.Б. (на 64 години),

...
Съдът е признал за виновен подсъдимия М.Б. (на 64 години),
Коментари Харесай

Съдът наказа мъж, блудствал с трудноподвижна 70-годишна жена в Оряхово

Съдът е признал за отговорен подсъдимия М.Б. (на 64 години), упрекнат от Районна прокуратура-Оряхово за осъществено от него закононарушение по член 150, алинея 1, алт. 1 и алт.3 от Наказателния кодекс.
Подсъдимият М. Б. живее в Оряхово, като бил в добросъседски връзки със седемдесетгодишна жена, която през м. септември 2017 година получила исхемичен мозъчен инсулт. Вследствие на болестта си тя не можела да се придвижва сама и за болната се грижели синът й и домакински помощник.
Около 16 ч. на 13.12.2018 година старата дамата била сама в дома си и гледала телевизия. Неочаквано в стаята й влезнал съседът й – подсъдимият М. Б., във очевидно нетрезво положение. Той незабавно се насочил към леглото й с вулгарни заявки и почнал да прави блудствени дейности без съвкупление с безпомощната жена. Тя се пробвала да го отблъсне, само че заради болестта си съпротивата й била неефективна. Насилникът блъснал потърпевшата, при което тя паднала по тил на леглото. В положение на нерешителност тя почнала да вика за помощ, само че това не спряло Б.
По същото време се прибрала живеещата наоколо сестра на потърпевшата, която чула виковете й и се насочила към дома й. При неочакваната й поява подсъдимият бързо излязъл. Веднага по-късно бил подаден сигнал до органите на реда. Вследствие на претърпяното старата жена се почувствала зле и била превозена за оказване на незабавна здравна помощ.
Пострадалата била освидетелствана от доктор, при което били открити отоци в региона на лицето и кръвонасядания на разнообразни места по тялото й.
В хода на следствието е било открито, че деецът неведнъж влизал в домовете и на други самотноживеещи лица, които обаче успявали да му окажат опозиция.
С неоправдателна присъда на Районния съд в Оряхово на подсъдимия М. Б. е наложено наказване „ отнемане от независимост “ за период от 2 години и 6 месеца с тригодишен изпитателен период.
Присъдата не е дефинитивна и предстои на обжалване и митинг пред въззивната инстанция.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР