Съдът е признал за виновен подсъдимия Б.Ц., обвинен от Районна

...
Съдът е признал за виновен подсъдимия Б.Ц., обвинен от Районна
Коментари Харесай

Осъдителна присъда за мъж, нарушил задължителната карантина в гр. Петрич

Съдът е признал за отговорен подсъдимия Б.Ц., упрекнат от Районна прокуратура – Петрич за осъществено от него закононарушение по член 355, алинея 2, вр. алинея 1 от Наказателен кодекс, оповестиха от прокуратурата.

Подсъдимият Б.Ц. работи като водач и в осъществяване на служебните си отговорности постоянно пътува зад граница.

На 11.04.2020 година мъжът се върнал в страната след курс през Граничен контролно-пропусквателен пункт – Русе от Румъния, управлявайки товарен автомобил. В осъществяване на въведената процедура, обвързвана с противоепидемичните ограничения по отношение на разпространяването на вируса Covid-19, от Регионална здравна ревизия му било издадено наставление за съблюдаване на 14-дневна карантина.

5 месеца условно и 10 000 лв. санкция за 19-годишна, нарушила карантината си

Въпреки това, обвиненият Ц. не се съобразил със задължението си да не напуща посочения от него адрес в гр. Петрич, като три дни по-късно излязъл от жилището. Междувременно органите на реда, в осъществяване на служебните си отговорности за надзор на поставените под карантина лица, установили, че Б.Ц. не обитава в дома му.

По време на извършения с него телефонен диалог мъжът декларирал, че отишъл да свърши персонална работа и се намира в региона на постройката на кметство Петрич. Било му указано да се прибере и да не нарушава карантината. Впоследствие против Б.Ц. е било формирано досъдебно наказателно произвеждане.

На Б.Ц. е наложено наказване „ пробация “ за период от шест месеца.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР