Съдът е отменил гаранциите на Лиляна Деянова - ЛиЛана, брат

...
Съдът е отменил гаранциите на Лиляна Деянова - ЛиЛана, брат
Коментари Харесай

Обрат за певицата ЛиЛана: Съдът отмени гаранцията й от 40 000 лв.

Съдът е отменил гаранциите на Лиляна Деянова - ЛиЛана, брат ѝ Александър и още петима души, които прокуратурата упреква, че като проведена незаконна група, нелегално са усвоявали европейски средства по стратегия " Иновации и конкурентоспособност ". Това оповестява вестник " Сега ". Обвинението против тях е за над 2,7 млн. лв. в интервала от 2016 до 25 април 2020 година

В края на септември спецсъдът върна на прокуратурата делото, защото откри пропуски в обвинителния акт, който по-рано държавното обвиняване показа обществено и даже пусна клип за илюстрация, в който непосредствено свързва певицата с Васил Божков. Във видеото беше записано, че в хода на следствието били открити " доказателства за съгласуваност сред участниците в незаконното съдружие и различен български жител, на който все още по друго дело са предявени 18 обвинявания ". Същият е с наложени наказания по закона " Магнитски ".

Съдът одобри, че обвинителният акт, импортиран от прокуратурата, не дава отговор на законовите условия за наличието му. Една от забележките на съда да вземем за пример е, че е неразбираемо защо тъкмо е упрекнат един от подсъдимите - Петър Марчоков, прокуратурата не е показала никакви обстоятелства за негови дейности, които да го вършат част от незаконната група.

С връщането на делото са анулирани и гаранциите на подсъдимите и те към този момент са на независимост против подписка. Досега Мартин Димитров и Лиляна Деянова бяха с 40 000 лева гаранция, Александър Деянов с 50 000 лева (той не я заплати в символ на митинг, само че прокуратурата не се задейства против това), Петър Марчоков - 10 000 лева, Александър Ангелов и Максим Ботев - по 5000 лева, Ася Йочева - 1000 лева Сега те са с най-леката мярка - " подписка ". Освен това на всички е анулирана възбраната да напущат страната.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР