Съдът даде ход на делото по случая с трамвая, който

...
Съдът даде ход на делото по случая с трамвая, който
Коментари Харесай

Съдът даде ход на делото за временното трасе на трамваите по бул. Скобелев“

Съдът даде ход на делото по случая с трамвая, който минава покрай жилищните кооперации на столичния бул. „ Скобелев “. Колективният иск против Столичната община е подаден от живеещите в региона, тъй като от години трамвайното трасе е под прозорците им. Обещанието беше то да бъде върнато до НДК, само че това по този начин и не се случи.

София
 © Българска национална телевизия
Временното трасе на трамваите с номера 1 и 7 по бул. „ Ген. Скобелев “ тормози хората в региона към този момент повече от осем години.
Бойка Емануилова, гражданин на бул. „ Ген. Скобелев “: И ние не знаем докога ще продължи този призрачен сън. Вечер до 12 се трещи и заран от 4 часа стартират.
Съдията даде ход на делото в Софийски градски съд, само че изиска спомагателни експертиза за шума.
Михаил Марков, гражданин на бул. „ Ген. Скобелев “ : Единствената, която беше направена се отхвърли за момента, тъй като не е направена в целия блок. Ето го шумът, да дойдат в случай че желаят отново да замерват горе.  В бюджета е заложен ремонт на тунела на НДК В бюджета е заложен ремонт на тунела на НДК © Българска национална телевизия
Вибрациите към този момент са предизвикали пукнатини в стените и олющена мазилка, тъй като липсва законово разстояние от постройките.

Според хората, които живеят на бул. „ Ген. Скобелев “, трамваите всеобщо не съблюдават възбраната и карат с доста повече от 5 км/ч.

В бюджета на общината за тази година е заложен ремонт на транспортния тунел при НДК, само че хората към този момент не имат вяра на обещанията.
Йордан Йорданов, юрист на подалите групов иск: Всяка година им се дава обещание, че ще бъде осъществена такава метаморфоза и смяна на трасето, само че факт е, че не се е случило до момента.
Адвокатите на общината отхвърлиха коментар преди края на делото. Следващото ще е на 22 октомври.
 Протест в София поради трамваите по бул. Протест в София поради трамваите по бул. "Скобелев "
Живеещите в кооперациите на софийския бул. "Скобелев " стачкуват против преминаващите в непосредствена непосредственост до постройките им трамваи. Те се оплак...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР