Съдържанието на внесените текстове от Конституцията е откровено противоконституционно. Една

...
Съдържанието на внесените текстове от Конституцията е откровено противоконституционно. Една
Коментари Харесай

Татяна Дончева: Внесените нови текстове на Конституцията са противоконституционни

„ Съдържанието на импортираните текстове от Конституцията е искрено противоконституционно. Една огромна част от тях са от подготвеност на Великото Народно заседание “, сподели водачът на „ Движение 21 “ Татяна Дончева  Татяна Дончева Татяна Дончева е приключила приблизително обучение в Националната математическа гимназия и висше в в предаването " Лице в лице " по БТВ.

Промените в Конституцията влязоха за първо четене в Народното събрание. Депутатите от отрасловата комисия започнаха разискването на препоръчаните текстове. Проектът за шестата корекция в главния закон беше импортиран през юли.

Според Дончева изкуственото делене на съда единствено ражда дисбаланс на системата.

Тя сподели, че няма кой да напише текстовете в тази идея и това е същинската драма.

„ Има ангажирани специалисти, които да могат да изчистят тези текстове, които искрено са от подготвеност на Великото национално заседание - да ги махнат от текста. Само че няма с какво да ги заменят, тъй като не можеш просто да извадиш текста. То има някаква логическа връзка с други текстове и това прави структурата цялостна. А в тази идея няма кой да напише текстовете. Няма кой да ги напише, както от състава на Народното събрание, по този начин и от състава на специалистите, които получават заплати в Народното събрание. Това е същинската драма “, счита Дончева.  

Според нея каквото и да се гласоподава, има повече пропагадно отношение.

„ Вместо да основават институция за преследване на бандитите, те вземат решение да наврат прокуратурата в ъгъла ", добави още тя. 

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР