Съдържание:Защо трябва да гласувамеГласуването е граждански дългГласуването е начин за

...
Съдържание:Защо трябва да гласувамеГласуването е граждански дългГласуването е начин за
Коментари Харесай

Защо трябва да гласуваме?

Съдържание:

Защо би трябвало да гласувамеГласуването е цивилен дългГласуването е метод за въздействие върху политикатаГласуването е метод за търсене на отговорност от определените Гласуването оказва помощ за поощряване на общественото тъждество  Защо би трябвало да гласуваме?

Гласуването е главно право и обвързване в демократичните общества. Той дава на жителите опция да имат думата при решенията, които засягат живота им и бъдещето на техните общности.

Въпреки значимостта на гласуването обаче изборната интензивност постоянно е ниска в доста страни, изключително по време на непрезидентски избори. В тази публикация ще разгледаме аргументите, заради които би трябвало да гласуваме, и следствията от неупражняването на правото ни на глас.

Защо би трябвало да гласуваме

Гласуването е цивилен дълг

Като членове на едно демократично общество ние имаме цивилен дълг да участваме в демократичния развой. Чрез гласуването ние способстваме за процеса на взимане на решения и оказваме помощ за оформянето на бъдещето на нашата страна. Ние имаме отговорност да бъдем осведомени за проблемите и претендентите и да използваме гласа си за поощряване на общото богатство.

Гласуването е метод за въздействие върху политиката

Изборите оказват доста въздействие върху политиките, които засягат живота ни. Хората, които избираме на обществени длъжности, вземат решения, които засягат нашите учебни заведения, нашето опазване на здравето, нашата стопанска система и нашата околна среда. Чрез гласуването ние имаме думата кой взема тези решения и можем да изберем претенденти, които поддържат политики, които са в сходство с нашите полезности и цели.

Гласуването е метод за търсене на отговорност от определените

Когато гласуваме, ние държим определените чиновници виновни за техните дейности. Ако не сме удовлетворени от работата, която правят, имаме властта да ги изгоним от служба. Обратно, в случай че сме удовлетворени от работата, която правят, можем да гласуваме за запазването им на поста. Като държим определените длъжностни лица виновни, ние подсигуряваме, че те работят в най-хубавия интерес на хората, които съставляват.

Гласуването оказва помощ за поощряване на общественото тъждество

Гласуването е метод за поощряване на общественото тъждество, като се подсигурява, че всеки има глас в политическия развой. В доста страни хората са се борили дълго и настойчиво за правото си на глас. Жените, цветнокожите и младежите трябваше да преодолеят обилни бариери, с цел да получат правото на глас. Упражнявайки правото си на глас, ние почитаме жертвите на тези, които са били преди нас и насърчаваме едно по-справедливо и заслужено общество.

В умозаключение, гласуването е значима част от хубавичко народна власт. Като участваме в демократичния развой, ние имаме опцията да оформим бъдещето на нашите общности и на нашата страна.

Вижте още какво е мажоритарен избор?

Източник: advice.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР