Съдържание:Забелване при момченцата - за и против ‹›Практичен аксесоар за

...
Съдържание:Забелване при момченцата - за и против ‹›Практичен аксесоар за
Коментари Харесай

Забелване при момченцата - за и против

Съдържание:

Забелване при момченцата - за и срещу  Забелване при момченцата - за и срещу ‹›  3D Детска раница Frozen Практичен аксесоар за вашия дом:3D Детска раница Frozen39.90 лева.Виж ››

Всички си мечатем един ден да станем родители, само че дружно с приятните моменти от това да си имате дете, идва и отговорността за новия живот. Един от въпросите, който ще ви вълнува, в случай че имате момченце, е това дали би трябвало да забелвате пениса му или не.

Дори и педиатрите не са единни във връзка с този въпрос, като едни от тях са за, до момента в който други са срещу забелването при момченца, което още повече може да обърка младите родители.

Забелване при момченцата - за и срещу

И по този начин, първото, което би трябвало да знаете, е, че съвсем всички момчета се раждат с по този начин наречената фимоза, която е вродена, като това значи, че кожичката се слепва с главичката. Това не трябва да ви тормози, тъй като не е някакво отклоняване от нормата, а е изцяло обикновено. Що се отнася до самото забелване, то тук мненията са много разнообразни. Част от педиатрите считат, че родителите не би трябвало да забелват пениса, защото до третата година това вродено срастване ще се оправи единствено. Другите лекари пък са на мнение, че е значимо да се направи забелване до навършването на първата година на детето, като е най-добре това да се прави последователно, когато къпете бебето.

Ако забелването се прави леко и доста постепенно, тогава то не носи риск за здравето на момченцето ви. Освен това в този момент детето ви не схваща какво действително вършиме и за какво, до момента в който в случай че това се прави в много по-напреднала възраст, тогава малчуганът ви ще се срами и това може да бъде даже травматично за душeвността му.

Не по-малък плюс е това, че по този метод се минимизира рискът от инфектиране, т.е. вследствие на вродената фимоза. Причината за възникването на тази зараза е това, че в пространството сред самата главичка и пениса се събират мъртви кафези, които могат действително да станат повода за инфекцията.

От друга страна, съгласно учените от Американската академия това не се постанова, защото е нещо обикновено чисто физиологично. Специалистите са на мнение, че е задоволително единствено да се мие доста добре пенисът външно и няма нужда да се прави нещо друго. Част от медиците считат, че насилственото забелване от родителите може да стане причина и за бъдещи полови проблеми, както и да провокира кървене, мощна болежка и сраствания след време.

Имайте поради, че в случай че решите да забелвате кожичката на пениса на бебето, тогава е значимо да вършиме това доста леко, без внезапни придвижвания и последователно. Най-добре е да се прави, когато къпете бебето, като за задачата просто хванете кожичката с показалец и леко я издърпайте, без да прилагате мощ.

Малко по-малко ще можете напълно да забелите кожичката до към първата годинка на детето. В някои случаи може да се наложи да посетите уролог, а точно в случай че кожичката е към момента сраснала и след 3-та година на детето.

Имайте поради, че това е лека процедура, само че въпреки всичко се прави хирургично, като след нея ще би трябвало да мажете известно време мястото със специфичен крем.

Източник: advice.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР