Съдържание:Сода за хлябОцетЛимонБилкиСвещи Кухнята е една от стаите в дома

...
Съдържание:Сода за хлябОцетЛимонБилкиСвещи Кухнята е една от стаите в дома
Коментари Харесай

Премахване на неприятните миризми в кухнята

Съдържание:

Сода за хлябОцетЛимонБилкиСвещи  кухня и миризми в нея

Кухнята е една от стаите в дома ни, които постоянно са източник на неприятни миризми. Те се отделят по време на готвене, при погрешно предпазване на хранителни артикули, вследствие на по-високата мокрота на въздуха в това помещение и така нататък

Най-логично е при чувство на неприятна за вас миризма е да се снабдите с ароматизатор, само че има и доста други способи, които от една страна са не по-малко ефикасни и от друга защищават както нашето здраве, по този начин и околната ни среда.

Ето кои са методите за унищожаване на неприятните миризми в кухнята:

Сода за самун

Може би това е най-евтиното средство както за разчистване на какво ли не, по този начин и за унищожаване на неприятни миризми. Ако разтворите сода за самун в малко вода можете елементарно да почистите загорели тави и тенджери, премахвайки освен загорялото по тях, само че и присъщата му миризма. Можете да почистите със сода за самун всички свои кухненски шкафове и кухненски плотове, в които се е " пропила " миризмата на готвено.

Оцет

Безспорен асистент при премахването на неприятните миризми в кухнята. Сигурно сте се чудели за какво преди време хората са почиствали с оцет хладилниците си при всяко тяхно изключване. Та нали оцетът не мирише изключително прелестно. Да, само че неговата миризма бързо изветрява, " отлитайки " нанякъде дружно с всички неприятни за обонянието ви кухненски аромати. Можете даже да държите дребна купа с оцет във фурната си. Отново за унищожаване на миризмата на готвено.

Лимон

 средства за унищожаване на миризмите в кухнята

След като сте рязали риба или пък чесън въху кухненската си дъска, то е прекомерно евентуално тяхната миризма да се е пропила в нея. Измийте я с веро, отрежете комат лимон, натъркайте я с него, изчакайте няколко минути и я изплакнете.

Билки

Има доста растения, които освен че пречистват въздуха в жилищните ви пространства, само че и прелестно го ароматизират. Можете да отглеждате в кухнята си цъфтящи растения като карамфили или гардении. Или още по-добре да засадите в саксии или сандъчета билки, които можете да употребвате и в просеца ви на готвене.

Особено ароматни са босилекът, лимонената трева и лавандулата. Тук ще прибавим и че всички те са отлично средство за битка с комарите и молците, а единствената причина, която би ви спряла да отглеждате тези растения, е неналичието на прозорец в кухненското ви помещение.

Свещи

Ами да, свещите не са предопределени за потребление единствено заради липса на ток или тъй като се готвим за роматична вечеря. Винаги, когато се сетите, запалвайте по някоя чаена свещ в кухнята си, тъй като тя, без значение дали е ароматна или не, има способността да отстранява и неприятните миризми.

Източник: advice.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР