Съдържание:Съчетаване на студени цветовеСъчетаване на топли цветове Интериорът на дома

...
Съдържание:Съчетаване на студени цветовеСъчетаване на топли цветове Интериорът на дома
Коментари Харесай

Как да съчетаем цветовете в хола

Съдържание:

Съчетаване на студени цветовеСъчетаване на топли цветове  Как да съвместим цветовете в хола

Интериорът на дома постоянно провокира размисъл и неспокойствие. Най-важното за основаването на комфортен и моден дом е подобаващата цветова гама.

Холът е мястото за събиране на цялото семейство. Затова той е най-важното помещение във вашия дом и би трябвало да показва неговия темперамент. За да постигнете това, би трябвало да съчетаете уместно цветовете и мебелите в помещението. Цветовете прибавят магията в интериора и го вършат въздействащ. Затова първото нещо при плануване на визията за вашия дом би трябвало да бъде разискването на цветовата гама.

Ето ви няколко помощни съвета за съчетаване на цветовете в хола:

Съчетаване на студени цветове

Студените цветове способстват за образно по-голямо помещение. Те са подобаващи, в случай че търсите по-модернизиран и урбанизиран жанр. Сивото си подхожда с съвсем всички цветове, само че в случай че го изберете за доминиращ цвят, то е добра концепция да го съчетаете с ослепителен противоположен цвят. Можете да комбинирате сиво с бордо, тюркоазено или ярко синьо. Разбира се, заложете на класиката сиво с бяло и в никакъв случай няма да сгрешите!

Синият цвят се съчетава съвършено със зеления, само че не ограничавайте творчеството си единствено в два цвята. Добавете дървесен детайл и заложете на декори в жълт цвят. Определено ще създадете възприятие на шир, комфорт и модернизъм. Студените цветове съвършено си подхождат със сребристия цвят. Той обаче е подобаващ за декоративни детайли като възглавнички, вази, рамки за картини и др.

Съчетаване на топли цветове

 Цветове в хола

За фамилна и уютна стая като хола заложете на топлите нюанси. Те безусловно затоплят стаята и придават домашна конюнктура на помещението. Последните трендове в интериора сочат към кафявите цветове и по-специално – слонова кост, цвят капучино, млечен шоколад и други Можете да ги съчетаете с бели мебели и украшения в сиво, бордо, тъмнозелено, а за по-смелите – розово, жълто или оранжево. Ако желаете слънчева стая в жълто или оранжево, то заложете на дървесни детайли или мебели. Тези цветове са по-изразителни и няма нужда от прибавянето на различен акцент.

Топлите цветове се съчетават ужасно с елементи от камък или дърво, в случай че сте фенове на ретро стила в интериора. Също по този начин можете да добавите златисти декоративни детайли, само че ви предлагаме да имате един акцент в помещението. Така ще постигнете обикновен дизайн, само че несравним самичък по себе си!

Източник: advice.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР