Съдържание:Проблем със зарядното или батериятаЛаптопът ви прегряваСин екран Ако четете

...
Съдържание:Проблем със зарядното или батериятаЛаптопът ви прегряваСин екран Ако четете
Коментари Харесай

Спонтанно изключване на лаптопа – защо се случва

Съдържание:

Проблем със зарядното или батериятаЛаптопът ви прегряваСин екран  Спонтанно изключване на преносимия компютър – за какво се случва

Ако четете тази публикация, евентуално към този момент сте се сблъсквали с казуса – непринудено изключване на преносимия компютър. И концепция си нямате за какво се случва това. Макар да ви тормози, този проблем не постоянно е толкоз сериозен, колкото ви се коства. Много по-често аргументите за спонтанното изключване са много обикновени и могат да се решат по-лесно, в сравнение с си мислите. Ето кои са най-честите от тях.

Проблем със зарядното или батерията

Това е извънредно честа причина за изключването на преносимия компютър. Има огромна възможност някой сектор от захранващия кабел да е развален и да не трансферира непрекъснато електричество към преносимия компютър ви. Той продължава да работи, захранван единствено от силата на батерията.

В момента, в който зарядът на батерията падне прекомерно ниско, получавате известие да включите преносимия компютър в електрическата мрежа. Ако това не стане, той ще се изключи самичък. Може да не сте видели това известие или да не сте му обърнали внимание. Следващият път следете за сходно предизвестие.

Ако пък батерията ви към този момент не действа, а кабелът за зареждането понякога отхвърля, преносимият компютър ще се изключи самичък и без предупредително известие. Ще разберете, че имате проблеми или с кабела, или с батерията, в случай че следите иконката с изображение на батерия в десния ъгъл на монитора. Тя може постоянно да стои празна или пък непрестанно да изчезва и да се появява. Опитайте да работите с различен кабел и нова батерия, с цел да наблюдавате казуса.

Лаптопът ви прегрява

 Причини за изключване на преносимия компютър

Също доста честа причина, която води до непринудено изключване на преносимия компютър. Това е форма на отбрана, която се включва автоматизирано. В момента, в който температурата надвиши избрани градуси, машината просто стопира да работи. Помислете си – по кое време за последно носихте портативния компютър на експерт за разчистване на вентилатора на охлаждането.

Добре е това да се прави през няколко месеца. Ако пък постоянно спазвате това условие, само че отново усещате преносимия компютър прекомерно нагорещен, може да имате някакъв различен проблем с охлаждането. Вероятно ще се наложи още веднъж да търсите експерт. Ще разберете, че спонтанното изключван на преносимия компютър има връзка с прегряването, в случай че го усещате доста нажежен преди изключване или в случай че чувате вентилатора да работи интензивно.

Син екран

Любимият на мнозина наследник екран, появяващ се при новите версии на Windows, е сигнал, че някъде в софтуера или хардуера нещо не е наред. В подобен случай, до момента в който си работите може ненадейно да видите наследник екран на работния плот, на който написа, че системата е разкрила неточност и има потребност да се рестартира.

Обикновено най-отдолу е изписано и каква е грешката. Запишете я и я проучете, за ще разберете какъв тъкмо е казусът на преносимия компютър ви. Обикновено след сходно изключване компютърът в действителност реализира автоматизиран рестарт.

Източник: advice.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР