Съдържание:Причини за влажната кашлицаОпасни симптоми на влажна кашлицаКак да излекуваме

...
Съдържание:Причини за влажната кашлицаОпасни симптоми на влажна кашлицаКак да излекуваме
Коментари Харесай

Как да излекуваме влажната кашлица?

Съдържание:

Причини за влажната кашлицаОпасни признаци на влажна кашлицаКак да излекуваме влажната кашлица? Народната медицина при лекуването на влажната кашлица  Как да излекуваме влажната кашлица? ‹›  Загряващи пластири при болки и контузии Препоръчано за теб:Загряващи пластири при болки и травми20.00 лева.Виж ››

Лечението на влажната кашлица е доста по-лесно в съпоставяне със сухата. Заедно със секрета се отделят бактериите и инфекцията протича по-бързо. Причините, които могат да предизвикат влажна кашлица са доста разнообразни. Преди обаче да се предприеме съответно лекуване, би трябвало да се дефинира и каква е повода за това.

Причини за влажната кашлица

Към главните можем да отнесем настинките и грипа. Другите вероятни аргументи са синузит и ринит, както и другите болести на дихателната система. Именно заради това кашлицата се появява нормално във вечерните часове или сутринта, когато се е натрупал секрет.

Освен гореизброените аргументи, влажната кашлица може да е провокирана от пневмония, продължителен бронхит, астма, туберкулоза, израстък в белите дробове, белодробна гангрена, нагъване на белите дробове. Поради тази причина, когато се появи сходен признак, би трябвало незабавно да се консултирате с доктор.

Заедно с това към вероятните аргументи можем да причислим алергичните реакции към химически или органични субстанции, способстващи появяването на инфекциозен развой в организма. В този случай е изключително значимо да се дефинира алергена, с цел да се минимизира контакта с него. Неизлекуваната алергична кашлица може да премине в хронична форма.

Опасни признаци на влажна кашлица

 Причини за влажна кашлица

Лечението на влажната кашлица следва да се организира под контрола на експерт, изключително в случай че тя не минава повече от 3-4 дни и се утежнява. Към листата на признаците, при които се изисква незабавна консултация с доктор можем да причислим следните:

- Температура 37.5-38 градуса, която не спада повече от 5 дни, а при децата - 3 дни;

- Поява на зной, болки в гърдите, пристъпи на кашлица;

- Промяна на цвета и консистенцията на храчките, както и появяването на гной или кръв;

- Влошаване на общото положение на болния - астения, понижаване на тежестта, тресчица, щедро потене;

- Рязко зараждаща кашлица.

Как да излекуваме влажната кашлица?

Лечението на влажната кашлица при възрастните, която е провокирана вследствие на простуда или вирусна зараза, може да става и в домашни условия. В случай че положението се утежнява, тогава се постанова хоспитализация в болница. Изследванията и лабораторната диагностика ще оказват помощ да определянето на повода.

В никакъв случай не се предлага при лекуването да се употребяват препарати, които потискат защитния инстикт на дихателната система. Те ще допринесат за секрецията и натрупването на слуз в белите дробове, като по този начин ще се ускори възпалителния развой.

Най-често се предписват разнообразни отхрачващи и муколитични средства. Ако храчката е гъста и вискозна, тогава е належащо тя да се втечни, с цел да е по-лесно нейното отхрачване от болния.

Ако секретът на влажната кашлица има течна консистенция, тогава в този случай е належащо да се подкрепи отхрачването. С помощта на вярната медикаментозна терапия секретът ще се отдели по-лесно и бързо от дихателните органи.

Може да облекчите положението си и благодарение на разнообразни билкови отвари за кашлица. Повечето от тях работят на бронхиалната лигавица, провокирайки нейното раздразнение и секреция. Отхрачващите препарати могат да бъдат на основата както на растения, по този начин и на синтетични съставни елементи.

Народната медицина при лекуването на влажната кашлица

 Народни средства за влажна кашлица

Съществуват голям брой тествани с времето предписания за лекуване на влажна кашлица, които могат да ви оказват помощ да се справите с нея. Всички тези национални средства са освен евтини, само че и доста ефикасни. Едни от най-популярните предписания са:

1. Смесете горещо мляко с мед и краве масло. Това средство работи мигновено, облекчавайки кашлицата;

2. Залейте 2 ч.л. ленено семе с 250 мл вода. Варете сместа за 10 минути. Добавете мед и пийте през деня;

3. Отварата от живовляк също оказва помощ доста. Приемайте от нея по 1/3, чаша по 3 пъти дневно и още след първият път ще усетите нейния облекчаващ ефект;

4. Можете да употребявате и запарка от лайка, защото тя също има мощно успокоителен ефект;

5. Залейте 1 с.л. култивиран чай с 250 мл вряла вода. Оставете билковата запарка да се настои за 20-30 минути, по-късно прибавете малко мед. Приемайте отварата по 4 пъти на ден;

6. Смесете половин чаша брезови пъпки с чаша липов цвят, а по-късно ги залейте с чаша вряла вода и оставете да престои за 5-10 минути. Прецедете отварата и прибавете 1 ч.л. мед.

Във всеки един случай не трябва да прибягвате до самолечение на никое положение, в това число и на влажната кашлица, която може да е признак на някое много съществено заболяване.

Народната медицина може доста да помогне за по-бързото изцеление, само че е значимо преди този момент да посетите доктор, който да ви прегледа и да дефинира повода за положението, както и да назначи лекуване.

Източник: advice.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР