Съдържание:Откриване на полезните свойства на гроздовите семкиСъдържание и ползи на

...
Коментари Харесай

Как да използваме семките от грозде?

Съдържание:

Откриване на потребните свойства на гроздовите семкиСъдържание и изгоди на гроздовите семкиНачини на потребление на гроздовите семкиОлио от гроздови семкиНастойка от гроздови семкиИзсушени гроздови семки  Гроздови семки

Гроздето е доста обичан есенен плод, който освен се употребява в свеж тип, само че и се преработва за приемане на доста артикули. В него има семена, които най-често се отстраняват като боклук. Всъщност те са по-полезни даже от плода.

Откриване на потребните свойства на гроздовите семки

Преди епохи французите разбрали, че семките в гроздето насят не по-малко изгоди от самия плод. Те са скъпи при мъчно зарастващи рани или скорбут, както и в грижите за кожата.

Гроздовите семки са неделима част от производството на известните по света френски виновност, поддържащи здравето на нацията, която обича калоричната храна. Всички потребни свойства се дължат на състава на гроздовите семки.

Съдържание и изгоди на гроздовите семки

 Как да използваме семките от грозде?

В гроздовите семена, както и в люспите на плода, се намира необятна гама от протеини, полифеноли и въглехидрати с мощно антиоксидантно деяние.

- Биофлавоноиди в гроздовите семки

Биофлавоноидите имат 20 пъти по-мощен антиоксидантен резултат от витамин Е и към 50 пъти по-силен на витамин С. Най-високо е наличието на фенолът процианидин, който е доста мощен против стареене. В семената се съдържа и ресвератрол, който е различен фенол с удобен резултат върху организма;

- Процианидин

Процианидинът е ефикасен освен за кожата, само че и за стените на кръвоносните съдове, намалявайки натрупването на неприятния холестерол по стените им. Като всеки антиоксидант е ефикасен против рака;

- Ресвератрол

Ресвератролът в състава на семената има удобно деяние на клетъчно и тъканно равнище, намалява кръвната захар и работи удобно при диабет тип2. Бори се против свободните радикали и профилактира рака;

- Линолова киселина

Линоловата киселина в състава на семките забавя възпалителните процеси в тялото. Ползва се освен вътрешно, само че и външно - в кремове за закъснение на стареенето и лекуване на кожни болести като акне. Маслото от семките на гроздето свива порите и поправя себума.

Начини на потребление на гроздовите семки

 Как да използваме семките от грозде?

Олио от гроздови семки

Олио от гроздови семки е една от най-полезните мазнини, употребена в кулинарията въобще. С висока температура на шупване, което го прави уместно и за пържене, в същото време с лек усет и непокътнати потребни свойства.

Настойка от гроздови семки

Прави се благодарение на чист алкохол или ракия, с които се заливат семената. След месец на мрачно и хладно се прецежда и изпива по 2-3 капки с храната при лекуване на сърдечно-съдовата система, за пречистване на кръвоносните съдове, лекуване на стомашно-чревния тракт, атеросклероза и други.

Изсушени гроздови семки

Сушените семена на грозде укрепват имунитета, защищават от инфаркт, намаляват кръвното налягане.

След изсушаване те се смилат на прахуляк и се прави разтвор с гореща вода, който престоява няколко часа и след това се пие по 200 мл 3 пъти дневно.

Вижте още:

- Какво да употребявам за мазна кожа;

- Как се лекува акнето;

- Най-ефикасните домашни предписания против целулит.

Източник: advice.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР