Съдържание:Определете ясни цели и плановеПоставете си конкретни целиПриемете рискаИзследвайте и

...
Съдържание:Определете ясни цели и плановеПоставете си конкретни целиПриемете рискаИзследвайте и
Коментари Харесай

Как да сме по-инициативни?

Съдържание:

Определете ясни цели и плановеПоставете си съответни целиПриемете рискаИзследвайте и се учете постоянноВземете инициативатаПриветствайте критикатаУправлявайте времето сиБъдете непрекъснати  Как да сме по-инициативни?

Да бъдете инициативни хора, значи да развиете модел на държание, при който да се осмелите да застанете пред тълпата, да изявите мнението си и да поведете пътя към смяната.

Иновативността е ключът към развиването както на личността, по този начин и на обществото. Инициативните хора трансформират света си посредством своите дейности, мисли, държание. Те са водачи и постоянно най-големите триумфи се крият тъкмо зад техните имена. Инициативата е всяка проба, която в историята реализира някакъв незабравим триумф за историята, за хората или за дадена организация.

Инициативността не е вродено качество. Тя може да се развие посредством на практика стъпки и съзнателни старания.

Ето и няколко съвета, които могат да оказват помощ да станете по-инициативни:

Определете ясни цели и проекти

Поставете си съответни цели

, които желаете да постигнете. Разберете какво желаете да постигнете и какви стъпки би трябвало да предприемете, с цел да стигнете там. Инициативата е ключът за реализиране на персонални цели. Като бъдем предприемчиви, поемаме отговорност за личната си орис и триумф. Не чакаме нещата да се случат - а ги вършим да се случат. Това значи, че с цел да бъдем по-инициативни, то ние би трябвало, първо, да определим своя проект на деяние и да го следваме, без значение от събитията.

Приемете риска

 Инициативни хора

Инициативността от време на време изисква взимане на опасности. Първата стъпка към по-голяма иновативност е да излезем от зоната на комфорт и да бъдем подготвени за провокации. Ако сме склонни да рискуваме и да изпробваме нови неща, това ще ни даде опция за развиване. Бъдете подготвени да се ангажирате с незнайното и да преодолявате страховете си. Освен това, с цел да бъдете по-инициативни, то би трябвало да спрете да плащате налог публично мнение – спрете да се интересувате от мнението и мненията на останалите, а останете правилни на себе си.

Изследвайте и се учете непрекъснато

Бъдете любопитни и отворени към нови познания. Обучавайте се, изследвайте и се запознавайте с нови области, които ви интересуват.

Вземете самодейността

Не чакайте нещата да се случат - действайте. Предлагайте хрумвания, бъдете дейни в решаването на проблеми и основаването на благоприятни условия. Инициативата ни оказва помощ да намерим решения на проблеми, да внесем промени и да иновираме. Като бъдем инициативни, ние интензивно участваме в процеса на основаване на промени и реализиране на цели.

Приветствайте рецензията

Когато станете по-инициативни, това значи, че вие ще събирате огромна доза рецензия. Бъдете подготвени да приемате противоположна връзка даже в случай че това е градивна рецензия. Това ви оказва помощ да се развивате и да се подобрявате.

Подкрепяйте другите

Инициативните хора поддържат и въодушевяват другите. Бъдете подкрепящи към близките и помагайте им да реализират задачите си. До огромна степен да бъдете по-инициативни хора значи да знаете по какъв начин да бъдете водачи – да служите като модели за подражателство и мотивация за тези, които ви заобикалят. Много хора не се осмеляват да поемат самодейността, а избират да стоят в сянка. Когато вие поемете самодейността, това значи да знаете по какъв начин да съдействате на хората, останали зад кулисите.

Управлявайте времето си

 Инициативност

Планирайте времето си и се организирайте, тъй че да имате опция за предприемане на дейности. Инициативният човек е проведен, умее да съблюдава периоди и може да работи с времето. Ако желаете да станете по-инициативни, то тогава управлявайте всяка минута и накарайте времето да работи за вас.

Бъдете непрекъснати

Инициативността не всеки път дава бързи резултати. Бъдете непрекъснати и поредни в напъните си. Не се отхвърляйте даже в случай че поетата инициативна е безуспешна или не носи стремежи резултат. Вместо това не спирайте да пробвате и скоро триумфът ще пристигна при вас.

Източник: advice.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР